Kuva: RadioPlay

Poikaystävä päätyi pakastimeen aviomiehen seuraksi - jäätelömurhaaja jäi kiinni sattumalta

09.08.2018 10:15 - Katariina Auvinen

Estibaliz Carranzan järjetön mustasukkaisuus johti kahteen murhaan, jotka tapahtuivat aikavälillä 2008-2011.

RadioPlayn Huorapuutarha-murhapodcastissa Justiina ja Pauliina ottavat taas tapetille karmeita tapauksia. He käsittelevät muun muassa jäätelömurhaajaksi tituleerattua Estibaliz Carranzaa, joka ehti murhata kaksi miestään ennen kuin jäi kiinni tekosistaan. 

Espanjalais-meksikolainen Carranza oli ollut naimisissa jo jonkin aikaa, kunnes hän kyllästyi mieheensä totaalisesti. Nainen kertoi myöhemmin menettäneensä hermonsa mieheen, koska tämä oli naimisiinmenon jälkeen ruvennut väkivaltaiseksi naista kohtaan. Carranza päätyi ampumaan miestään kolme kertaa päähän. 

Carranza päätti hävittää ruumiin heti surmaamisen jälkeen. Hän paloitteli miehensä, valoi tämän ruumiinosat sementtiin ja säilöi sementin jäätelöastioihin. Astiat hän sijoitti oman jäätelökioskinsa arkkupakastimeen. Hirmuteko tapahtui vuonna 2008, jonka jälkeen nainen jatkoi kylmästi yritystoimintaansa normaalisti. Hän tapasi pian toisen miehen, jonka kanssa nainen yritti perustaa perhettä, siinä onnistumatta.

Pari vuotta naisen aviomiehen kuoleman jälkeen, naisen poikaystävä koki saman kohtalon kuin ensimmäinen mies. Poikaystävä päätyi pakastimeen aviomiehen seuraksi humalaisen ja riitaisan illanvieton jälkeen. Justiina kertoo, että monet epäilivät naisen motiiveiksi juuri lapsihaaveiden kariutumista ja järjetöntä mustasukkaisuutta. 

Naisen tekemät murhat olisivat pysyneet varmasti pidempään piilossa, elleivät kioskiin tulleet huoltomiehet olisi löytäneet ruumiita pakastimesta. Huoltomiehet ilmoittivat löydöstään viranomaisille, mutta Estibaliz oli karannut pakomatkalle Italiaan. Mikä erikoisinta, hänellä oli mukanaan uusi poikaystävä ja nainen oli raskaana tälle. 

Parivaljakko jäi kuitenkin kiinni, jonka jälkeen nainen sai pitkän tuomion teoistaan. Estibaliz synnytti vankilassa pojan. Pojan isä ei suostunut jättämään Estibalizta vaan vannotti rakkauttaan tätä kohtaan. Kiinniotto tapahtui vuonna 2011, jonka jälkeen tapaus on ollut julkisuudessa aika ajoin.

Lue myös: Tyhjästä donitsirasiasta löytyi karmiva viesti - kolme tyttöä löytyi kuukausien päästä murhattuna

Kuuntele koko jakso RadioPlayn kautta. 

Lataa RadioPlay ilmaiseksi täältä ja kuuntele kaikki ohjelman jaksot. 

Kilpailut

Uusimmat