Kuva: RadioPlay

Tyhjästä donitsirasiasta löytyi karmiva viesti - kolme tyttöä löytyi kuukausien päästä murhattuna

05.08.2018 14:15 - Katariina Auvinen - Luettu 9 392 kertaa

Huorapuutarhan-murhapodcast pui Oklahomaa järkyttänyttä tapausta.

RadioPlayn Huorapuutarha-murhapodcastissa Pauliina ja Justiina puivat Oklahomaa vuonna 1970-luvun loppupuolella järkyttänyttä tapausta. Kolme partiotyttöä löydettiin murhattuna ja raiskattuna leirisuihkuille menevältä polulta. 

Iso partioleiri oli alkanut edellisenä päivänä, mutta raju ukkosmyrsky oli keskeyttänyt partiolaisten leirin jo alkuillasta. Kaikki tytöt komennettiin omiin telttoihinsa. Partionjohtajan teltasta kauimmaisessa majoittuivat Lori Lee Farmer, 8, Michelle Heather Guse, 9 ja Doris Denise Milner, 10. Teltta oli noin 80 metrin päässä johtajan teltasta ja näkyvyyttä teltalle esti osaksi suihkutilat. 

Vielä kymmenen aikaan illalla partionjohtaja oli kiertänyt jokaisen teltan läpi ja varmistanut kaiken olevan hyvin. Kuuden aikaan aamulla kauimmaisessa teltassa yöpyneiden tyttöjen ruumiit löydettiin. Kaksi tytöistä oli hakattu kuoliaaksi ja yksi kuristettu. 

Yöllä rajuilma oli runnonut leiriä, mutta monet partiolaiset kertoivat kuulleensa outoja ääniä, vaikerointia ja huutoa. Toiset partiolaiset ilmoittivat huomanneensa yöllä jonkun kävelleen taskulampun kanssa telttojen vierestä, pysähtyneen välillä ja jatkaneen matkaa. Leiriläiset koottiin äkkiä ruokalaan ennen poliisin tuloa. 

Poliisin epäilykset kohdistuivat murroista ja raiskauksista tuomittuun Gene Leroy Hartiin, joka oli karannut vankilasta aikaisemmin. Vasta tässä vaiheessa poliisille selvisi myös se, että kaksi kuukautta aiemmin partiojohtajien koulutusleirillä oli sattunut karmaiseva tapaus. 

Leirillä johtajat olivat huomanneet eräässä teltassa tyhjän donitsirasian, jonka sisällä oli käsinkirjoitettu kirje. Kirjeessä luki, että itse partioleirillä tulisi kuolemaan kolme leiriläistä, mutta johtajat olettivat kirjeen olleen kirjoitettu pilailutarkoituksessa. 

Gene Leroy Hartilla oli paljon sukulaisia ja kannattajia jopa poliisivoimissa, joten kiinniottaminen tapahtui vasta kymmenen kuukautta murhien jälkeen. Koko oikeustaistelu oli sekava. Toiset todisteet antoivat ymmärtää Hartin olevan syyllinen, mutta tapauksessa oli todisteita, jotka eivät tukeneet miehen syyllisyyttä. Lopputuloksena oli, ettei miestä vangittu kyseisestä tapauksesta, mutta hänet passitettiin istumaan tuomiotaan aiemmin tehdyistä rötöksistä. 

Mies kuoli kaksi kuukautta vangitsemisensa jälkeen. Vielä nykyisin yritetään selvittää tapauksen todellista laitaa. 

Lue myös: Perhe lähti ostamaan tonttia - ruumiit löydettiin vasta neljä vuotta myöhemmin

Kuuntele koko jakso RadioPlayn kautta. 

Lataa RadioPlay ilmaiseksi täältä ja kuuntele kaikki ohjelman jaksot. 

Uusimmat