Kuva: RadioPlay

Lisa, 17, pyöräili metsään itsemurhaviesti mukanaan - tilanne sai hirvittävän käänteen

31.08.2018 21:45 - Katariina Auvinen

RadioPlayn Huorapuutarhan podcastissa on kuultavissa

RadioPlayn Huorapuutarhan murhapodcastissa Justiina ja Pauliina keskittyvät taas selkäpiitä karmiviin tapauksiin. He puhuvat tuoreimmassa podcastissaan muun muassa sarjamurhaaja Bobby Joe Longista, jonka rikoslista oli hälyttävän pitkä. 

Long syntyi 1950-luvulla Länsi-Virginiassa, jossa hänen lapsuutensa oli raskas. Miehen vanhemmat erosivat, kun poika oli nuori. Miehen äiti työskenteli baarissa, josta hän toikin monesti miehiä kotiinsa. Longin viha naisia kohtaan patoutui samaan tahtiin, kun äiti toi miehiä kotiin. 

Mies vaikutti kuitenkin pärjäävän verrattain hyvin elämässä. Hän meni naimisiin Cynthia-nimisen naisen kanssa vuonna 1974 ja he saivat yhdessä kaksi lasta. Vaimo on kertonut myöhemmin, että eräänä päivänä kaikki meni karmealla tavalla pieleen. Long joutui moottoripyöräonnettomuuteen, jonka jälkeen hän kärsi päävamman. 

Vaimo on kertonut, että miehen käytös muuttui täysin onnettomuuden jälkeen. Hänestä tuli äkkipikainen ja väkivaltainen, jonka takia vaimo jätti miehen ja otti lapset mukaansa. Long itse kertoi, että hänen sukupuoliviettinsä kasvoi hyvin vahvaksi onnettomuuden jälkeen, jopa niin vahvaksi, ettei hän kyennyt sitä itse tyydyttämään. 

Myynti-ilmoitukset koituivat kymmenien naisten kohtaloksi 

Mies alkoi tarkkailemaan sanomalehtien myynti-ilmoituksia, jotta hän pystyisi tyydyttämään sairaat halunsa. Hän etsi ilmoituksia, jotka nainen olisi voinut kirjoittaa. Kun mies valikoi ilmoituksen, hän ilmestyi ilmoittajan oven taakse päivällä, kun tämän aviomies tuskin olisi kotona. Sen jälkeen hän raiskasi ilmoittajan ja ryösti tämän. Miehen uskotaan raiskanneen jopa 50 naista ennen kuin hän jäi kiinni. 

- Miten ihmeessä hän ei jäänyt kiinni? Tuon on täytynyt olla todella järjestelmällistä. Onkohan naiset peloteltu hiljaiseksi, Justiina pohtii.

Jossain vaiheessa raiskaaminen ei tuonut enää haluttua tyydytystä, joten mies siirtyi vielä karmeampiin tekoihin. Hän vaani järjestelmällisesti kodittomia naisia ja prostituoituja, jotka hän raiskaamisen jälkeen tappoi. Long teki tekojaan niin isolla alueella, että poliisin oli vaikea saada tekijää kiinni. 

Viimeinen niitti tuli kuitenkin siinä vaiheessa, kun 17-vuotias Lisa oli pyöräilemässä kotiin. Hänen ohitseen ajoi auto, joka tööttäsi hänelle. Lisalla oli synkkä salaisuus. Hän aikoi nimittäin tappaa itsensä päivän päätteeksi, hän oli kirjoittanut jo itsemurhaviestin, mutta Longin teot muuttivat kaiken. 

Kun Lisa pyöräili erään kaupan ohitse, hän näki juuri töötänneen auton parkkipaikalla. Kun hän kääntyi katsomaan autoa tarkemmin, hänet riuhtaistiin pois pyörän selästä. Sen jälkeen Lisan kädet ja jalat sidottiin sekä nuoren naisen silmät peitettiin sitellä, jonka jälkeen hänet tungettiin autoon. Side ei kuitenkaan pimentänyt täysin näkökenttää, joten nainen pyrki pistämään mieleensä kaikki pienetkin yksityiskohdat, jotka hän havaitsi ajomatkan aikana. 

Teini pääsi pälkähästä 

Long vei Lisan kotiinsa, jonka jälkeen hän piti tätä vankinaan yli vuorokauden. Mies raiskasi ja pahoinpiteli nuorta naista 26 tuntia, jonka jälkeen hän päästi tämän menemään. Vapautumiseen johti kuitenkin nuoren naisen neuvokas käyttäytyminen. 

Kun Long päästi naisen käymään suihkussa, miehen käytös oli muuttunut lähes lempeäksi. Nuori nainen tiesi tilaisuutensa koittaneen ja vannoi tälle olevansa tämän tyttöystävä sekä kertoi Longille oikeastaan kaikki asiat, jotka tämä halusi kuulla. 

Sen jälkeen Long heltyi ja vei Lisan kotiinsa, kun nainen oli kertonut ettei aio sanoa kenellekään tämän tekosista. Lisa lähti kuitenkin heti poliisiasemalle, jonka jälkeen Long jäi vihdoin kiinni. 

Ennen kuin mies pidätettiin, hän ehti kuitekin murhata vielä yhden uhrin. 

Kuuntele koko jakso RadioPlayn kautta. 

Lataa RadioPlay ilmaiseksi täältä ja kuuntele kaikki ohjelman jaksot. 

Lue myös: Ukrainalainen sarjamurhaaja kylvi kauhua tappamalla vain perheitä - eli salattua kaksoiselämää

Kilpailut

Uusimmat