Kuva: TLC

Tänään tv:ssä: Huumeet veivät Emilyn psykoosiin - äiti joutui tekemään raskaimman päätöksen

05.09.2018 07:15 - Katariina Auvinen

Jodie Marsh selvittää muuntohuumeiden kasvavia markkinoita ja niiden vaikutusta ihmisiin.

Nykyisin kehonrakentaja Jodie Marsh, 39, on paneutunut treenin lisäksi myös televisiojuontajan töihin. Marsh tutki dokumenteissaan vuonna 2015 muun muassa steroidien käyttöä ja tänään hän ottaa selvää muuntohuumeista ja niiden vaarallisuudesta. 

Muuntohuumeiden eli niin sanottujen laillisten huumeiden markkinat kasvavat vauhdilla ja muodostavat yhä suuremman, maailmanlaajuisen ongelman. Jodie Marsh perehtyy aiheeseen tapaamalla muuntohuumeiden kehittäjiä, välittäjiä ja käyttäjiä.

Marsh lähtee muun muassa Yhdysvaltoihin, jossa hän tapaa äidin, jonka tytär jäi koukkuun huumeisiin. Nainen näkee läheltä, kuinka tuhoisia seurauksia huumeet voivat aiheuttaa niin käyttäjälle kuin läheisille. 

Esimerkiksi naisen tytär Emily joutui psykoosiin ja hänen terveytensä romahti täysin huumeiden käytön seurauksena. 

- Ambulanssi tuli hakemaan hänet ja vei Emilyn sairaalaan. Sinä aikana hän yritti potkia ja purra häntä auttamaan saapuneita ensihoitajia. Lääkärit antoivat hänelle enemmän ja enemmän lääkkeitä, mutta mikään ei tuntunut auttavan, Emilyn äiti kertoo Marshille. 

Lopulta lääkäri kertoi, että Emily pitäisi tainnuttaa koomaan tyttären oman turvallisuuden vuoksi. Seuraavien yhdeksän päivän aikana lääkärit taistelivat pitääkseen Emilyn hengissä. Hänen aivonsa turposivat ja turvotus ei ottanut laskeakseen. Tämän lisäksi nuori tyttö kärsi jatkuvista kohtauksista. Perheelle ei annettu kovinkaan paljon toivoa siitä, että nuori nainen selviäisi hengissä. 

Nuori nainen selvisi, mutta vammat hänen aivoissaan olivat jo niin vakavat, ettei Emily ollut enää sama ihminen. 

- Lääkäri kertoi, että hän ei tulisi syömään enää ruokaa itse, eikä ymmärtämään, mitä me puhuimme hänelle. Meidän piti tehdä raskas päätös ja sulkea häntä hengissä pitävät koneet. Tiesin, ettei Emily tulisi ikinä haluamaan tuollaista elämää itselleen, äiti kyynelehtii. 

Nuori nainen yllätti kuitenkin kaikki. Hän ei suostunut kuolemaan. 

Lue myös: Povipommi värjäsi hiuksensa yksisarvisväreillä - esitteli lopputulosta yläosattomissa

Jodie Marsh: Huumeet (K16) 
TLC
Klo 22.09

Kilpailut

Uusimmat