Kuva: Getty Images

Jane Fonda, 80, sai tietää järkyttävän totuuden äitinsä kuolemasta - ei ollutkaan sydänkohtaus

21.09.2018 16:15 - Katariina Auvinen

Jane Fonda uskoi 55 vuotta, että hänen äitinsä oli menehtynyt luonnollisesti.

Legendaarinen näyttelijä Jane Fonda, 80, menetti äitinsä, Frances Seymourin, ollessaan vain 12-vuotias.Fondan isä kertoi lapselleen, että äiti olisi menehtynyt sydänkohtaukseen ja näin Fonda uskoi yhteensä 55 vuoden ajan. Totuus selvisi kuitenkin, kun nainen alkoi kirjoittamaan elämänkertaansa ja muistelmiaan. 

Muistelmien kirjoitusvaiheessa vuonna 2005 Fonda päätti selvittää äitinsä viimeisiä hetkiä, jolloin hänelle paljastui, ettei kyseessä todellakaan ollut sydänkohtaus vaan itsemurha. Näyttelijättären äiti oli ollut mielisairaalassa, jossa hoidettiin tämän kaksisuuntaista mielialahäiriötä. 

Seymour oli viiltänyt kurkkunsa auki klinikalla. Hän kuoli verenhukkaan. 

Jane Fondan vanhemmat saapuivat gaalaan vuonna 1940. Henry Ford ja Frances Ford Seymour. (kuva: Getty Images )

Fonda avautui asiasta People-julkaisulle. 

- Jos olisin tiennyt asian aiemmin, olisin ottanut äidistäni selvää paljon enemmän. En oikeastaan ikinä tuntenut häntä, Fonda kertoo. 

Fonda kertoo, että hän syytti pitkään itseään äidin kylmästä käytöksestä. 

- En syytä enää itseäni äidin käyttäytymisestä. En ikinä saanut vastarakkautta häneltä ja olin sitä mieltä, että syy on minussa. Nyt tiedän, että syy oli hänen sairaudessaan, hän kertoo. 

Nainen on myös avautunut viileistä väleistä isäänsä Henry Fondaan. Tytär ihannoi isäänsä, mutta tämä ei näyttänyt tunteitaan Jane Fondaa kohtaan. Sen sijaan isä lähetti tyttärensä sisäoppilaitokseen 

Jane Fonda on kertonut, että hänen vanhempiensa välinpitämättömyys lastaan kohtaan vaikutti häneen paljon. Kuvassa Jane Fonda vuonna 1960. (kuva: Getty Images )

Huonot suhteet vanhempiin ovat vaikuttaneen Fondan yksityiselämään paljon, mutta nyt hän on vihdoin oppinut hyväksymään itsensä sellaisena kuin on. 

- En pyri miellyttämään enää ketään, hän kiteyttää. 

Lue myös: Oscar-voittaja luopui seksistä kokonaan - "Alakerran kauppa on nyt suljettu"

Lähde: Daily Mail 

Kilpailut

Uusimmat