Kuva: Getty Images

Lääkäri epäilee Star Wars -tähden kuolinsyytä - sydänkohtaus johtuikin huumeista?

24.09.2018 20:45 - Katariina Auvinen

Carrie Fisher onnistuttiin elvyttämään lentokoneessa, mutta valitettavasti nainen menehtyi myöhemmin sairaalassa.

Star Wars -elokuvissa prinsessa Leiaa näytellyt Carrie Fisher kuoli vuonna 2016 ollessaan 60-vuotias. Nainen sai sydänkohtauksen kesken lennon ollessaan matkalla Los Angelesiin. Toiset matkustajat onnistuivat elvyttämään naisen, jonka jälkeen hänet kiidätettiin sairaalaan.

Valitettavasti nainen menehtyi sairaalahoidosta huolimatta. Aikaisemmin kerrottiin, että Fisherin kuolema olisi johtunut lääkkeiden väärinkäytöstä, mutta nyt patologit ovat kertoneet naisen käyttäneen huumeita, joka olisi aoiheuttanut hänen kuolemansa. Kyse olisi Mirror-julkaisun mukaan ollut heroiinista eikä sydänkohtauksesta. 

Oikeuslääketieteellinen tutkija ja lääkäri Michael Hunter väittää julkaisulle, että Fisher olisi ottanut heroiinia juuri ennen astumista lentokoneeseen. 

- Yleisesti on kerrottu, että nainen olisi kuollut sydänkohtaukseen, mutta henkilökohtaisesti epäilen tätä itse. Uskon, että laittomat aineet olisivat näytelleet suurempaa osaa kuin uskoimmekaan, Hunter kertoo. 

Kuolinsyyraportissa selvisi, että Fisherin verestä olisi löydetty voimakasta heroiinia, opiaatteja, kokaiinia ja ekstaasia. 

- Heroiinin määrä viittaisi siihen, että nainen otti juuri ennen lentoaan huumeita lähdettyään Lontoosta. Huumeet ja opiaatit rauhoittivat hänet sekä lamauttivat Fisherin hengityksen. Kun hänen assistenttinsa oli herättänyt hänet, Fisher oli oksentanut, jonka johdosta mahanesteitä päätyi hänen keuhkoihinsa. Tämä taas häiritsi hengitystä, johti hapenpuutteeseen, aivovaurioon sekä lopulta sydämen pysähtymiseen, Hunter arvelee. 

Lue myös: Star Wars -fanit surevat - tähtinäyttelijä kuoli 60-vuotiaana

Lähde: Mirror

Kilpailut

Uusimmat