Kuva: Lauri Kujanpää

Miss Suomi Alina Voronkova vuoden 2015 missikisoistaan: 'Tulin ovet paukkuen, että minähän vien'

03.10.2018 18:15 - Henna Koste

Miss Suomeksi kruunattu Alina Voronkova on tyytyväinen, että hänen matkansa missikisassa tyssäsi muutama vuosi sitten alkumetreille.

Alina Voronkova, 23, toteutti suuren unelmansa viime lauantaina, kun hänen päähänsä asetettiin Miss Suomi -kisoissa kirkkain kruunu. Nainen oli osallistunut Miss Suomi -kilpailuun myös vuonna 2015, mutta silloin matka oli jäänyt lyhyeksi.

- Kyllä silloin 2015 näin, että minusta tulisi hyvä Miss Suomi, koska minulla on kauneuskilpailutaustaa, olen tehnyt töitä pitkin Suomea ja ulkomaita ja nautin todella paljon ihmisläheisestä työstä. Koen, että minua on helppo lähestyä, joten persoonanakin sopisin Miss Suomeksi, Voronkova taustoittaa Voice.fi:n haastattelussa.  

Hän toteaa myöhemmin huomanneensa, miksi leikki loppui aiemmalla yrityksellä lyhyeen. 

- 2015 hain, mutta tulin vähän ovet paukkuen, että minähän tulen ja vien. Huomasin, etten ollut vielä tarpeeksi kypsä. Kolmen vuoden aikana hain itseluottamusta pienemmistä kauneuskilpailuista ja kehityin työelämässä. Nyt minun on helppoa olla omaitseni. Tässä voisi helposti tulla rooli päälle, Voronkova toteaa.

Vuoden päästä hän uskoo olevansa itsestään vielä parempi versio. Myös vuonna 2015 itsevarmuuteen oli syynsä. 

- Olin silloin juuri 18-vuotias. Minulla oli takana Mikkelin neito -kilpailut, jotka voitin. Siitä tuli niin hyvä fiilis, että halusin lähteä katsomaan Miss Suomi -kilpailua, koska se oli ollut pitkäaikainen haaveeni. Olin tosissani siinä, että mennään sitä kirkkainta kruunua hakemaan. Casting-tilanteessa ymmärsin, että ehkä itseluottamukseni ei ollut ihan kohdillaan. Aika vahvasti katsoin, mitä tytöillä oli päällä ja miten tukka oli laitettu. Mietin, olinko sopiva sinne, Voronkova muistelee. 

Tuore Miss Suomi toteaa, että hänellä on tapana kantaa itsensä varmana, vaikka tuntisikin olonsa epävarmaksi. Sen kaunotar kokee vahvuudekseen. 

- Olen tyytyväinen, että se tyssäsi silloin siihen. Minulla on ollut kolme vuotta aikaa kehittää itseäni niin paljon, Voronkova iloitsee. 

Lue myös: Miss Suomi Alina Voronkova paljastaa, millä kilpailisi, jos ei kauneudella - vastaus yllättää

Kilpailut

Uusimmat