Kuva: Getty Images

Näyttelijä Olivia Wilde jakaa tärkeimmän oppinsa vanhemmille: 'Lapsilla ei ole siitä käsitystä'

05.10.2018 20:15 - Henna Koste

Olivia Wilde haluaa terottaa lapsilleen ekologisuuden tärkeyttä.

Näyttelijä Olivia Wilde, 34, noussut supersuosioon esiinnyttyään muun muassa hittisarjoissa O.C, House sekä Donnellyn mafiaveljet. Lisäksi hän on myös loistava äiti lapsilleen. 

"Lapset syntyvät ajattelemaan, että he ovat maailman napa ja että kaikki pyörii vain heidän ympärillään", näyttelijä kertoo InStyle-lehdessä.

Hän toteaa, että kun lapset kasvavat, karu totuus tulee vasten kasvoja: kyse ei olekaan aina heistä. Lapsille täytyy Wilden mukaan opettaa pienestä pitäen, että heidän täytyy jakaa asioita muiden kanssa. 

"Heille pitää sanoa, että hanaa ei saa jättää auki. Jokainen lapsi tahtoo vain jättää hanan auki. He tahtovat käyttää kaikki talouspaperit, koska heillä ei ole käsitystä rajallisista luonnonvaroista, ja miksi olisikaan? Joten heidän ollessaan nuoria yritän vain muistuttaa heitä, että meidän täytyy jakaa ympäristömme. Meidän täytyy jakaa resurssimme", Wilde korostaa. 

Hän on toiveikas. 

"Luulen, että Otis ja Daisy tykkäävät siitä, että he saavat osallistua. Lapset tykkäävät osallistumisesta. Sen takia Maan päivä on niin nerokas konsepti".

"On ällistyttävää, kuinka paljon unohdamme aikuisina, ja sitten lapsi tulee esikoulusta ja kertoo "Äiti, tämän takia emme voi käyttää muovipulloja". Olen iloinen, että sitä terotetaan. Sen takia varhaisopetus on tärkeää. Koska, jos ajattelee asiaa, kokonainen sukupolvi vanhempia oppii lapsiltaan", Wilde sanoo.

Lähde: InStyle

Lue myös: Pienen pojan viesti Radio Novan studioon herkisti toimituksen: ”Ei yhdellekään lapselle tätä tunnetta"

Kilpailut

Uusimmat