Kuva: Emmi Moilanen

Tuukka Temosen seuraava elokuva on selviytymistarina: "Minulta kysytään, ketä se kiinnostaa"

26.10.2018 19:15 - Henna Koste

Tuukka Temonen haluaa seuraavaksi tuoda valkokankaalle urhean ratsastajanaisen tarinan.

Tuukka Temosen ohjaama Jari Sarasvuosta kertova Valmentaja-elokuva yllätti odotettua vaisumpien katsojalukujensa vuoksi. Temonen totesi Voice.fi:n haastattelussa, että yksi selitys luvuille on markkinointi, joka ei tavoittanut suuremmin ihmisiä etenkään pääkaupunkiseudun ulkopuolella. 

Temosen seuraava elokuva kertoo paralympiaratsastaja Jaana Kivimäestä. Menestyksekkään ratsastusuransa startannut nainen joutui miettimään uraansa uudelleen, kun hän halvaantui puoliksi jäätyään 500-kiloisen lastaussillan alle. Nainen päätti tähdätä edelleen huipulle. Tällä hetkellä hän valmistautuu vuoden 2020 paralympialaisiin.

- Se on naisen selviytymistarina. Hänen tarinansa on niin koskettava. Hän ajattelee myös, että hänen elämänsä on parempaa nyt kuin ennen onnettomuutta. Se on niin hienoa ja upeaa, Temonen sanoo liikuttuneena.

Elokuvassa on myös romanttinen puolensa.

- Klassinen maaseudun peräkammarin poika, jolla on sydän pelkkää puhdasta kultaa, rakastuu Jaanaan ja haluaa olla se mies hänen rinnallaan. Sekin on upeaa, Temonen paljastaa.

Ohjaaja on tehnyt kohdeyleisölaskelmia suunnitteilla olevan elokuvankin kohdalla.

- Kohdeyleisönä on 170 000 ratsastuksen harrastajaa, heistä yli 63 prosenttia on aikuisia. Jääkiekon luku on vain 63 000, ja se on enemmän junnutoimintaa, Temonen summaa.

Temonen huomauttaa, että ravi on poskettoman isoa viihdettä, jossa enemmän rahaa kuin muissa urheilulajeissa yhteensä.

- Kaupungissa asuvat tulevat sanomaan minulle, että miten tämä kiinnostaa ketään. Mistä lähtien ihmisten selviytymistarinat eivät ole kiinnostaneet?, ohjaaja kysyy.

Pääroolin näyttelijästä selkeä näkemys

Näyttelijäkiinnityksiä ei vielä ole tehty.

- Suunnitelmat on totta kai ja olemme katsoneet ovatko he vapaalla.

Temosella oli selkeä näkemys siitä, kenet hän haluaa päärooliin näyttelemään Kivimäkeä.

- Näyttelijä on tietoinen haaveestani. Ihan varmasti saan hänet, mutta tietenkin se on rahasta, mahdollisuuksista ja aikatauluista kiinni.

Valmentaja-elokuvissa seikkaillaan eri aikakausilla, mutta Jaana Kivimäestä kertovassa elokuvassa pysytään tässä ajassa.

- Se on paljon helpompaa ja halvempaa. Nyt Henkasta ja Maukasta voi hakea kympin rättejä ja ne näyttää hyviltä ja asiallisilta. On paljon enemmän työtä, kun pitää haalia vanhoja asioita, jotka ovat vielä uskottavia. Jos on antiikki ja historia kyseessä, niistä joutuu vielä maksamaan. Valmentaja-elokuvaan maksoi hirveästi tuoda vanhat kamerat museosta. Piti olla museokuljetus. Vakuutus maksoi ihan hirveästi. Naureskelimme, että vanhoja romuja, joita ei kukaan haluaisi käyttää, mutta kun ne ovat jo museotavaraa… Tällaisia ongelmia ei ole nyt, Temonen perustelee.

Uutta elokuvaa aletaan kuvaamaan ensi vuoden loppupuolella. 

- Ensi-ilta on jossain kohtaa vuonna 2020. Ajattelin, että minulla olisi pikkaisen isompi puskuri elokuvan tekemiseen edellisen elokuvan johdosta. En panttaa sitä loppusyksyyn, vaikka se olisi parempi julkaisuajankohta. Voisimme saada sen ulos alkuvuodesta, Temonen toteaa.

Lue myös: Tuukka Temonen Valmentaja-elokuvan odotettua pienemmistä katsojaluvuista: "Tässä isoin syy"

Kilpailut

Uusimmat