Kuva: Getty Images

Donald Trump käytti luvatta supertähden musiikkia - artisti uhkaa oikeustoimilla

30.10.2018 15:00 - Lauri Kujanpää / lauri.kujanpaa@bauermedia.fi

Kyseessä on Pharrel Williamsin kappale "Happy", jota Trump käytti luvatta puheensa aikana.

Muusikko Pharrel Williams, 45, jyrähti presidentti Donald Trumpille, joka oli käyttänyt luvatta artistin kappaletta puhetilaisuudessaan Indianassa Yhdysvalloissa. Happy-niminen kappale oli soinut tilaisuudessa vain muutama tunti sen jälkeen, kun Pittsburghissa oli tapahtunut raaka ampumistapaus, jossa oli murhattu 11 ihmistä. Williams raivostui ja laittoi asianajajansa liikkeelle.

Williamsin asianajaja Howard King lähetti presidentille kirjeen, jossa kertoo, että presidentillä ei ole mitään oikeuksia soittaa kappaletta ilman Williamsin lupaa. Myös ajankohta iloiselle Happy-kappaleelle oli äärimmäisen huono.

"Hyvä Mr. Trump. Happy-kappaleen säveltäjä Williams ei pidä siitä, että soitat hänen musiikkiaan ilman oikeuksia. Myös ajankohta Happy:lle oli äärimmäisen huono, sillä maassamme oli juuri tapahtunut raaka massamurha. Williams ei ole antanut, eikä anna, sinulle oikeuksia soittaa hänen musiikkiaan. On tekijänoikeusrikos soittaa toisen materiaalia ilman lupaa ja tästä voi tulla seurauksia", King kirjoittaa kirjeessään.

Kuvan kirjeestä voit katsoa alta.

Presidentti Trump on ennenkin soittanut toisten musiikkia ilman lupaa. Esimerkiksi Aerosmith-yhtyeen Steven Tyler, muusikko Neil Young sekä The Rolling Stones -bändi ovat kieltäneet presidenttiä käyttämästä heidän musiikkiaan ikinä missään, kun ovat kuulleet kappaleitaan Trumpin puhetilaisuuksissa.

Lue myös: Donald Trump haukkui julkisesti aikuisviihdetähteä "hevosnaamaksi" - somessa räjähti

Lue myös: Donald Trumpin tempaus naurattaa somessa - "Mitä se kertoo, jos hän epäonnistuu tuossakin?"

Lähde: Mashable

Kilpailut

Uusimmat