Kuva: Emmi Moilanen

"Kroppani on käyttötavaraa" - Krista Kosonen vie itsensä äärimmilleen roolejaan varten

01.11.2018 21:15 - Katariina Auvinen

Kosonen on muokannut vartaloaan ja ajellut muun muassa hiuksensa kokonaan pois työnsä takia.

Näyttelijä Krista Kosonen, 35, tähdittää uutta suomalaista rikossarjaa Bulletsia. Krista Kososen esittämä rikostutkija sukeltaa syvälle peiterooliinsa, jossa hän soluttautuu Helsinkiin viimeistä tehtäväänsä suorittamaan saapuneen vaarallisen rikollisen lähipiiriin. 

Nainen pääsi myös verestämään englannin kieltä, kun hänen vastanäyttelijänään toimi Game of Thrones -sarjasta tuttu Sibel Kekilli

- Suurin osa kohtauksista kuvattiin Suomessa, mutta kohtauksia purkitettiin myös Belgiassa. Oli kiva päästä puhumaan englantia, Kosonen kertoo Voice.fi:lle antamassaan haastattelussa. 

Nainen kertoo, että hän on käynyt kielikursseilla, jotta hänen englannin taitonsa petraantuisi. 

- En usko, että asiat syntyisivät luonnostaan vaan kyllä niiden eteen pitää nähdä vaivaa. 

Kuvaukset kestivät pitkään ja Kosonen kertoo opetelleensa muun muassa juoksutekniikkaa ja ampumista roolisuoritustaan varten. Nainen oli ampunut vain kerran elämässään ennen Bullets-kuvausten alkamista. 

- Ammuin kerran vanhalla revolverilla Kätilö-elokuvassa. Näissä kuvauksissa piti taas osata käsitellä asetta ja minulla oli siitä hommasta ne kaikista kliseisimmät käsitykset, että hiivitään ase korvilla ja tähdätään toinen silmä kiinni, vaikka niinhän se ei todellakaan mennyt, Kosonen kertoo. 

- Oli mielenkiintoista opetella aseenkäsittelyä ja tajusin myös, kuinka kammottava voima siinä on. Minulla ei tärissyt pelkästään kädet vaan koko kroppa ensimmäisen ampumiskerran jälkeen, hän kertoo. 

Krista Kosonen opetteli ampumaan ja treenasi juoksutekniikkaa roolisuoritustaan varten. (kuva: Emmi Moilanen )

Kehon muokkaaminen ei pelota 

Nainen on muokannut itseään aina roolisuoritukseen sopivaksi. Hän on muun muassa ajellut kaikki hiuksensa pois. Naista itseään ei pelota oman kehonsa muokkaus rooleja varten.

- Minä miellän, että itsensä muokkaaminen rooliin sopivaksi on sellainen ammatinvalintakysymys. Eli mun kroppa ja hiukset ovat tavallaan käyttötavaraa ja minulla ei ole esimerkiksi valtavaa kiintymyssuhdetta hiuksiini, hän kertoo. 

Itsensä muokkaaminen roolia varten on Kososen mielestä vain jännittävää ja auttaa häntä sulautumaan roolihahmoonsa. 

- On todella jännittävää nähdä, miten maskeeraus vaikuttaa siihen koko roolihahmoon sulautumiseen. Ensin voi tuntua, että omat keinot ovat jotenkin riittämättömät roolisuoritukseen, mutta sitten kun maski on kunnossa, palaset alkavat loksahdella kohdalleen. 

Hän on myös kertonut aiemmin antamissaan haastatteluissa, että olisi valmis lihottamaan itseään jopa kymmeniä kiloja rooliaan varten. 

- Kunhan se toteutettaisiin ravintosuunnittelijan kanssa, että pääsisin myös kiloista eroonkin, hän pohti. 

Lue myös: Krista Kosonen jakoi teinikuvansa - katso kaunottaren täydellinen ysärityyli

Lue myös: Näyttelijä Krista Kosonen ja Antti J. Jokinen avioituivat – katso romanttinen hääkuva

Voice.fi on nyt myös Instagramissa, seuraa meitä täältä

Kilpailut

Uusimmat