Kuva: Markus Rinne

Janne Niinimaa paljastaa, kuinka tutustui Metallican jäseniin - "Siitä tuli kova mediamyräkkä"

09.11.2018 16:45 - Lauri Kujanpää - Luettu 1 813 kertaa

Janne Niinimaa keskittyy tällä hetkellä uuden Club Teatrian pyörittämiseen Oulussa.

Metallican Rappiolla -coveri Hartwall Arenalla palkittiin Radio SuomiRockin Eläköön Suomirock! -gaalassa Vuoden Rocktekona. Bändin puolesta pystin kävi hakemassa jääkiekkoilija Janne Niinimaa, 43, joka oli metallijärkäleen kappalevalinnan takana. Niinimaa kertoo Voice.Fi:lle, kuinka hän tapasi Metallican jäsenet ensimmäisen kerran.

- Aikoinaan kun menin NHL:ään pelaamaan Philadelphiaan, niin Metallica soitti meidän pelipäivänä hyväntekeväisyyskeikan hallin parkkipaikalla. Se oli minun toinen vuoteni änärissä ja en ollut koskaan ollut vilttiketjussa, mutta juuri sinä päivänä olin. Kysyin, että saanko mennä katsomaan sitten keikkaa, koska en pelaa ja pomot sanoivat, että mene vain – kunhan tulet lämmittelyihin mukaan. Soitin hallille ja kysyin lupaa, että pääsenkö tapaamaan bändin jätkiä. No, kun menin paikan päälle, niin siellä oli 50 toimittajaa ja Metallican jäsenet odottamassa minun pelipaitani kanssa, että annan sen niille juhlallisesti. Menin siitä sitten toimittajien eteen ja James Hetfield puki paidan päälleen.

 - Sen jälkeen käväisin alkulämmittelyssä, otin kamat pois ja yhtäkkiä minun puhelimeni alkoi soimaan. Kaveri soitteli siellä, että laita tv-päälle, olet jokaisella kanavalla uutisaiheena! Media luuli, että olin jättänyt pelin väliin sen takia, että näen Metallican livenä. Koko jutusta tuli siis kova mediamyräkkä. Tuon jälkeen bändin pojat ajattelivat, että se Niinimaa on meidän miehiä.

Niinimaa oli pääsyy siihen, miksi Metallica soitti Hassisen Koneen legendaarisen Rappiolla-kappaleen Hartwall Arenan konsertissaan. Nyt mies kertoo, mitä taustalla oikein tapahtui.

 - Bändi soitti minulle noin kuukausi ennen keikkaa, että he aikovat soittaa keikoilla paikallista musiikkia ja halusivat minun valitsevan biisit. Olin tästä aika ihmeissäni, mutta tietenkin vastasin haasteeseen. Mietin kappaleita hetken ja lähetin bändille vaihtoehdoiksi Hassisen Koneen Rappiolla, Pelle Miljoonan Moottoritie on Kuuma, Hurriganesin Get On ja Finlandian. Robert Trujillo soitti lopulta, että hän laulaa Rappiolla-biisin suomeksi ja jouduin opettamaan sille vähän, että miten tietyt kohdat lausutaan.

Niinimaa pelasi upean jääkiekkouran, joka vei vuosiksi NHL:ään asti ja voitti myös MM-kultaa vuonna 1995. Tällä hetkellä mies keskittyy uuteen klubiinsa.

- Me avataan Club Teatria uudestaan Ouluun. Sinne mahtuu 4000 ihmistä ja Sunrise Avenue soittaa siellä avauskonsertin. Sinne kannattaa ehdottomasti tulla paikan päälle, sillä se on huikea keikkamesta.

Radio Suomirock sekä Voice.Fi ovat osa Bauer Mediaa.

Lue myös: Metallican versio Rappiolla-hitistä saa Ismo Alangolta kiitosta - yksi asia lämmittää erityisesti

Lue myös: Metallica lahjoitti suomalaiselle avustusjärjestölle 25 000 euroa – katso kuva!

Uusimmat