Kuva: Emmi Moilanen

Tuure Boelius uskoo tekevänsä muita töitä kolmen vuoden päästä - sama haaveammatti lapsesta asti

14.11.2018 10:15 - Henna Koste

Tubetähti ei näe tulevaisuutta omalle kameralle höpötellen. Hän arvelee YouTuben olevan lähivuosina menneen talven lumia.

Tubetähti Tuure Boelius, 17, on hurmannut suomalaisia tänä syksynä Tanssii tähtien kanssa -sarjassa. Tutumpi nuori mies on yleisölleen YouTubessa, jossa hän avaa kiinnostavasti omaa elämäänsä. Videoita katsotaan tuhansia ja tuhansia kertoja.

Milloin Boelius huomasi, että tubettamisesta on tulossa hänelle ammatti?

- Jossain vaiheessa huomasi, että "ei helvetti, näistä videoista tulee tosi paljon rahaa". Minulla oli siinä yhteishaku ja olin miettimässä jatko-opintoja. Minulla oli levytyssopimus jo taskussa, mietin mitä teen, hän kertoo Radio Novan Sunnuntaibrunssi-ohjelmassa Esko Eerikäiselle.

Etsiminen ei tuottanut tulosta.

- Mietin, että F**k It. Pidän välivuoden ja teen näitä YouTube-videoita, hän kertoo.

Nyt Boelius on ollut tubettaja yli vuoden ammatikseen. 

- Se ei todellakaan ole ollut sellaista työtä, jota sen kuvittelin olevan, hän sanoo. 

Aluksi hän ajatteli työn olevan kameran edessä höpöttelyä, mutta esimerkiksi kaupalliset yhteistyöt tuovat omat mausteensa työhön. 

- Asiakkaiden kanssa täytyy joskus säätää. Paineita on paljon. Katsojat ovat koko ajan vaativampia. Ennen riitti, että laitoit kameran päälle ja vastasit katsojien kysymyksiin. Nyt se ei enää riitä, täytyy olla twisti mukana.

Tärkeimmiksi työvälineiksi hän nostaa kameran lisäksi hyvän itsetunnon.

- Peli on raakaa. Voi lukea toisen tubettajan saamia kommentteja ja miettiä kestäisikö niitä, jos ne tulisivat omalle kohdalle, Boelius opastaa tubettamisesta haaveilevia.

Suomen suurimmaksi artistiksi

Loppuikäänsä Boelius ei todellakaan usko tekevänsä nykyistä työtään videoiden parissa.

- En usko, että teen 30-vuotiaana enää YouTube-videoita ihan suoraan sanottuna. Ei voi tietää jääkö tämä elämään. Luulen, että YouTube on kolmen vuoden päästä ihan last season, hän toteaa.

Lapsena Boeliuksella oli selkeät visiot urastaan. Unelma kantaa yhä.

- Haaveammattini on ollut aina laulaja. YouTube ja musiikki menevät yllättävän hyvin käsi kädessä, omia kappaleita julkaissut Boelius toteaa.

Nyt miehen tavoite on olla kuitenkin Suomen isoin artisti. Tällä hetkellä hän pitää Suomen isoimpana starana Antti Tuiskua. Kuinka hän aikoo saavuttaa unelmansa? 

Kuuntele Sunnuntaibrunssi-ohjelmaa sunnuntaisin. 

Voit kuunnella jaksoja täältä

Voice.fi ja Radio Nova ovat osa Bauer Mediaa. 

Lue myös: Alma julkisuuden tuomista ikävistä tilanteista: "Olen opetellut, etten menetä joka kerta hermojani"

Kilpailut

Uusimmat