Kuva: Mikko Räsänen

Juha Tapio paljastaa, kuinka hänen Kaksi Puuta -hittinsä syntyi - "Se opetti paljon"

21.11.2018 17:45 - Lauri Kujanpää / lauri.kujanpaa@bauermedia.fi

Suurenmoinen Elämä levy on myynyt yli 50 000 kappaletta.

Juha Tapion, 44, ura ei ole aina ollut ruusuilla tanssimista. Mies kertoi Radio Novan haastattelussa, että varsinkin albumin Suurenmoinen Elämä tekemisen aikana koko ura oli vaakalaudalla.

- Vuoden 2008 maaliskuussa levyn tekeminen oli todella takkuista ja siihen aikaan liittyi sekin ajatus, että saatan lopettaa koko urani. Muistan, kun oli eräs perjantai-ilta ja minun piti tavata levy-yhtiö sellaisessa tapaamisessa, jossa piti esitellä uusia biisejä. Menin paikan päälle ja kerroin suoraan, että uusia biisejä ei ole. Ei ainakaan sellaisia, mitä kehtaisin esitellä. Tuskatila oli aika suuri. Siihen aikaan minulla oli jo muutama kultalevy ja ensimmäinen asia, mitä tein, oli se, että otin ne kultalevyt pois seinältä ja laitoin ne varaston perälle. Kaikki ne asiat, jotka muistuttivat musiikista, piti saada pois. Urasta ei pakolla tulisi enää mitään.

Fanien iloksi Juha Tapio löysi jälleen kipinän ja luovuus heräsi.

- Kuitenkin seuraavalla viikolla tapahtui jotain, mitä en ole koskaan kokenut. Olin tehnyt kuukausia turhaa työtä yötäpäivää ja mitään ei ollut syntynyt. Muistan edelleenkin, kuinka vain päätin tehdä kaiken valmiiksi ja aivan kuin ketsuppipullo olisi avautunut mielessä. Tein koko levyn tyyliin viikossa. Kaksi Puuta -kappale syntyi siinä hötäkässä: Istahdin vain sohvalle, otin kitaran käteeni ja juttelin vieressä istuvan vaimon kanssa yhteisestä historiastamme. Näin sitten koivikon pihamaallamme ja silloin välähti se, että minkälainen biisi nyt tehdään.

- Biisiä demotellessa mietin, että tämä ei ole kummoinen biisi, mutta siinä on hauska idea. Tämä tilanne opetti paljon, että se hauska idea riittää ja siitä voi tulla melko kantava juttu - kuten nyt kävi Kaksi Puuta -kappaleessa.

Suurenmoinen Elämä oli menestys ja myi lopulta yli 50 000 kappaletta. Se on saanut myös platinalevyn.

Radio Nova ja Voice.Fi ovat osa Bauer Mediaa.

Lue myös: Juha Tapio uudesta kappaleestaan: Siitä tulikin hautajaislaulu

Lue myös: Juha Tapio toivoisi faneilta vähemmän kännykällä kuvaamista keikoilla: "Olisi hienoa, jos oltaisiin läsnä"

Lue myös: Juha Tapio: "Poptähden viitta putoaa harteilta, kun auto parkkeeraa kotipihaan"

Kilpailut

Uusimmat