Kuva: Shutterstock

Tatuoinnit saavat suomalaisissa aikaan monenlaisia tunteita: Eikö rakastava isä voi olla tatuoitu?

18.12.2018 19:45 - Reija Saarinen

Yhä edelleen tatuoinnit jakavat ihmisten ajatuksia. Osa ei voi sietää, osa taas rakastaa.

Radio Novan Iltapäivässä Esko Eerikäinen otti puheeksi tatuoinnit, joita miehellä itsellänikin on runsaasti. Homma sai alkunsa Iltalehden tekemästä uutisesta, jossa suomalaiset kertoivat omista kokemuksistaan. Esimerkiksi eräs nuori nainen oli leimattu huonoksi äidiksi tatuointiensa vuoksi.

Eerikäisen esiin nostama asia aiheutti suurta kohinaa myös Radio Novan kuuntelijoissa. Hetkessä studioon satoi runsaasti viestejä tatuointeja koskien.

Kommenteista käy erittäin hyvin selväksi se, että yhä edelleen tatuoinnit jakavat rajusti mielipiteitä. Osa ei esimerkiksi koskaan tahtoisi palkata tatuoitua ihmistä, osa taas liputtaa kauniin ihotaiteen puolesta.

Muutamia kommentteja aiheesta näet alta.

"Poikani tatuoinnit joskus herättävät "puhetta". Koko selkä ja käsissä sekä jaloissa jonkun verran myös. Poikani on fiksu ja rakastettava kahden lapsen isä. Mihin se ihminen muuttuu muutamasta kuvasta? Poikani ainakin kasvanut ihmisenä iän myötä ja onneksi omistaa vahvan itsetunnon."

"Hienot ja hyvän maun mukaan tehdyt tatuoinnit eivät ketään pahenna suurissakaan määrin tehtyinä."

"Itse yritän suhtautua kaikkiin ihmisiin ennakkoluulottomasti ja positiivisesti, ikään kokoon ja muihin ulkoisiin seikkoihin tuijottelematta. Sisus on se kaikkein tärkein."

"Se nyt vaan on niin että jokainen tekee omalle ulkonäölleen juuri sitä, mitä itse haluaa, eikä kenelläkään ole siihen mitään sanomista. Ajatella toki saa mitä haluaa, mutta sitä ei tarvitse ääneen sanoa. Itse olen aina halunnut tatuointia ja nyt ison elämänmuutoksen kynnyksellä sitten otin lopulta kauniin tatuoinnin. En ole sitä kenellekään esittelemässä, se on minua itseäni varten. Olen ylpeä että toteutin unelmani."

"Minulla on yksi tatuointi kädessä. Olen ottanut sen voitonmerkiksi kun selvisin syövästä. Ihan sama mitä mieltä muut ovat, omapa on nahkani."

"Lävistyksistä ja tatuoinneista huolimatta olen päässyt työelämässä aika hyvään asemaan, joten se siitä lokeroinnista."

"En ole koskaan ketään ääneen arvostellut, mutta sanon suoraan, että yhtään tatuoitua tai lävistyksillä pilattua henkilöä en töihin ottaisi. Ja tämähän on jokaisen oma valinta. Minulla on yhtä suuri oikeus sanoa mielipiteeni, kuin heillä, jotka eivät pysty ilmaisemaan itseään muuten kuin tatuoinneilla ja lävistyksillä, joita on pakko katsoa vaikka en halua."

"Haluaisin sanoa tälle ihmisille, joka totesi ajattelevansa, että tatuoidut ihmiset ovat vähemmän älykkäitä ja epäsiistejä. Ajatteleeko hän niin myös muista taiteilijoista? Tatuonnit ovat myös taidetta. Eiköhän se älykkyys mitata ihan muualla. Myös asenteissa."

"Millä perusteella ihminen on epätasapainoinen, jos hänellä on lävistyksiä tai tatuointeja? Jos haluaa itseään koristella, tai ilmaista itselle tärkeitä asioita tatuoinnein, ei se ole mitenkään keneltäkään pois. Työmahdollisuuksia saattaa vielä nykypäivänäkin karsiutua etenkin asiakaspalvelualoilla, mutta siinäkin ollaan menossa parempaan suuntaan. Itseä on kritisoitu ainakin huulilävistyksen ja värjättyjen hiusten takia. "Epätasapainoiseksi" ihmiseksi olen melko hyvin elämässä tähän asti pärjännyt, kun olen ylioppilas, lisäksi kouluttautunut ammattiin, ollut menestyksekkäästi työelämässä esimiehenä kymmenen vuotta ja nyt yrittäjänä perustamassani yrityksessä."

"Minua soimattiin isosta tatuoinnista, jonka otin jalkaan. Työnantajani kysyi, että olenko nyt parempi ihminen, kun kävin ottamassa tatuoinnin. Alkoi naurattamaan ja sanoin, että olen piirtänyt läpi elämäni ja haluan myös että ihollani voi olla itse piirrettyjä kuvia."

"Ylipaino on se mihin tartutaan. Ei kuitenkaan kahteen näkyvään tatuointiin tai kolmeen lävistykseen. Lävistyksistä ja tatuoinneista huolimatta olen päässyt työelämässä aika hyvään asemaan, joten se siitä lokeroinnista."

Miten on, millaisia ajatuksia kommentit sinussa herättävät?

Lue myös: Pääskyt, ruusut ja ankkurit - 15 yleistä tatuointia ja niiden yllättävät merkitykset

Kuuntele Radio Novan Iltapäivää arkisin 14-18.

Radio Nova ja Voice.fi ovat osa Bauer Mediaa.

Kilpailut

Uusimmat