Kuva: Senja Rapila

Robin vaihtoi laulukielen englantiin ja tähtää ulkomaille: "Kyllähän minä otan tässä ison riskin"

08.02.2019 18:45 - Emmi Moilanen / emmi.moilanen@bauermedia.fi

Artisti arvelee, että hänen valttikorttinsa kansainvälisillä musiikkimarkkinoilla on energisyys.

Laulaja Robin Packalen, 20, palasi tauoltaan näyttävästi viime lauantaina, jolloin mies esiintyi ensimmäistä kertaa englanniksi uudella I´ll be with you -kappaleellaan Emma Gaalassa.

Packalen paljastaa Voice.fi-sivuston haastattelussa, että esiintyminen jännitti, vaikka hetkeä oli odotettu "sormet syyhyten."

- Esitys ei jännittänyt, vaan se, että mitä sen jälkeen tapahtuu. Se pisti taas käyntiin tämän homman.

Packalen paljastaa, että viimeinen viikko on sisältänyt runsaasti haastatteluja ja tulevan suunnittelua.

- On tullut aika vähän unta tähän viikkoon. Mutta pärjään, ei tunnu pahalta. En ole koskaan ollut sellainen tyyppi, joka tarvitsee paljon unta. Hyvä sinänsä, koska varmasti tulee sellaisia päiviä, että ei pääse huilimaan niin hirveästi.

Miehen tuore kappale lanseerattiin tänään kansainvälisesti ja myös biisin musiikkivideo näki päivänvalon.

- Olen tottunut pyöritykseen yleisesti jo täälläkin, nyt sitä riittää moninkertaisesti enemmän, Packalen jatkaa.

"Minua ei pelota se, ettei menestystä tule"

Robin kertoo, että päätös englanninkielisen musiikin julkaisemisesta tehtiin jo vuonna 2013. Vaikka päämäärä on ollut selvillä jo pitkään, se ei ole estänyt miestä elämästä hetkessä ja nauttimasta urastaan Suomessa.

- Se on vain draivannut eri tavalla hommaa täällä Suomessa eteenpäin. Olen halunnut tehdä hommat täällä niin hyvin kuin ikinä jaksaa ja pystyy. Ettei jää sitten harmittamaan, että ei saavutettu täällä jonkinnäköistä asemaa.

Nuoresta iästään huolimatta Packalen on ehtinyt tehdä paljon. Artisti on kiertänyt vuosien varrella ympäri Suomea ahkerasti, esiintynyt Olympiastadionilla vuonna 2014 Helsinki Pop Show:n päätähtenä ja jäi määrittelemättömän mittaiselle tauolleen Hartwall Arenan keikan jälkeen, syksyllä 2017.

- Nyt saatiin se asema ja tämä oli jotenkin välttämätöntä tässä vaiheessa. Jos olisin taas tullut suomen kielellä, se olisi ollut turvallinen vaihtoehto ja oltaisiin päästy heti keikkailemaan. Kyllähän minä ison riskin niin taloudellisesti kuin kaiken muunkin puolesta otan tässä.

- Minua ei pelota, ettei menestystä tule. Koska haluan vain tehdä tämän, artisti avaa uusien tuuliensa taustoja.

(Juttu jatkuu kuvan alla.)

Kuva: Senja Rapila (kuva: Senja Rapila)

'Hämmentävää, ettei pääse toteuttamaan itseään keikoilla pitkään aikaan'

Robin arvelee, ettei livekeikkoja tulla näkemään Suomessa pitkään aikaan. Laulukielen vaihtaminen englantiin tarkoittaa myös sitä, ettei Robin esitä enää aiempaa tuotantoaan.

- Se johtuu ihan siitä, ettei meillä ole biisejä, mitä esittää. Ehkä parin vuoden päästä voisi kuvitella, että meillä olisi sen verran biisejä, että pääsisi julkaisemaan jotain keikkalistaa.

Robin paljastaa ikävöivänsä jo nyt suomenkielisiä kappaleitaan. Varsinaista luopumisen tuskaa ei kuitenkaan ole ollut ilmassa.

- Keikat ovat aina olleet iso osa tätä minunkin touhuani, niin tuntuu hämmentävältä, ettei pääse pitkään aikaan toteuttamaan itseään keikkojen saralla. Mutta onhan sitä täällä Suomessa jo suomenkielisiä biisejä nähty ja varmasti kaikki ovat kuulleet sen Frontside Ollien, Packalen nauraa ja toteaa odottavansa tulevaisuutta mielenkiinnolla.

Amerikka ei tavoitteena lähitulevaisuudessa

Kansainvälisille musiikkimarkkinoille suuntaamisesta huolimatta Packalen on sitä mieltä, ettei Yhdysvallat ole ainakaan juuri nyt suunnitelmissa.

- Jenkeissä on niin monta samannäköistä ja tyylistä kaveria, ettei sinne kannata lähteä, artisti toteaa ja lisää, että euroopasta tuleviin artisteihin ei suhtauduta samalla tavalla kuin "heidän omiin artisteihinsa."

- Kyllä nyt lähtökohtaisesti ainakin Eurooppa ja pohjoismaat, katsoo sitten, mihin se sen jälkeen lähtee. Pitää ensin saada sellainen pohjatyö saada täällä tehtyä, että voi joskus sitten lähteä johonkin muualle. Ehkä Aasian markkinat, et voi tietää, artisti mietiskelee.

Packalen mainitsee kansainvälisille vesille suunnatessa hyvän energian olevan valttikorttinsa. Mies aikoo luottaa myös jatkossa fyysisyyteensä esiintyessään.

- Olen sen verran energinen jätkä, niin lavalla kuin ehkä muutenkin. Ei tule ihan heti mieleen sellaista artistia, joka vetäisi akrobatiatemppuja tuolla lavalla. Se on sellainen asia, mitä haluan tuoda itse esille vielä enemmän jossain kohtaa, kun on mahdollisuus,

Kuuntele Robin Packalenin uusi, I'll be with you -kappale alta.

 Lue myös: Robin teki yllätyspaluun täysin uudella tyylillään Emma Gaalassa - yleisö sekosi

Lue myös: Robinin ylioppilaskuvaan tulvii kommentteja julkkiksilta - Samu Haberilta vitsikäs heitto

Lue myös: Robin perinteisistä perhehaaveista: "Hyi, siihen ei saa ikinä mennä"

Kilpailut

Uusimmat