Kuva: Emmi Moilanen

Brittiformaatti pakotti Supernanny-Pian nutturaan ja jakkupukuun: "Se oli vähän, että aargh"

05.03.2019 18:00 - Senni Loikala

Supernanny Suomi -sarjan Pia Penttalaa mietitytti, vaikuttaisiko brittiformaatin sanelema tyyli luottamuksen syntymiseen hänen ja sarjassa mukana olleiden perheiden välillä.

Uudessa Supernanny Suomi -tositelevisiosarjassa vihtiläinen lastensuojelun ammattilainen Pia Penttala vierailee suomalaisissa lapsiperheissä ja antaa tukea ja neuvoja arkisissa haasteissa. Sarja perustuu brittiläiseen Supernanny-formaattiin, josta otettiin elementtejä sarjan suomalaisversioon.

- Kun saavun perheisiin ensimmäisen kerran, minulla on hiukset nutturalla ja päälläni univormu. Se tulee suoraan formaatista ja sellainen tyyli ei ole yhtään minua, Pia Penttala kertoo Voice.fi:n haastattelussa.

Penttalaa jännitti, vaikuttaisiko formaattiin perustuva ”tiukan tädin” tyyli luottamuksen kehittymiseen hänen ja perheiden välillä.

- Työskentely oli intensiivistä ja luottamussuhde täytyi luoda nopeasti. Ajattelin, että mitä enemmän olisin ihminen ihmiselle, sitä helpommin luottamus syntyisi.

- Se oli vähän, että ”aargh”, kun joutui ikään kuin menemään jonkun jakkupuvun taakse. Ajattelin, että mitenköhän se vaikuttaa. Hyvin kaikki kuitenkin meni.

Sarjassa mukana olleissa perheissä odotettiin jännityksellä Pia Penttalan saapumista kotiovelle.

- Vanhemmat olivat pelotelleet, että sitten kun minä tulen, niin taloon tulee kuri. Nämä olivat sellaisia viittoja, jotka piti purkaa, ettei kukaan pelkää minua.

- Lapsilta tuli kommentteja, etten ole niin pelottava, kuin he luulivat.

Supernanny Suomi -sarja tulee AVA:lta tiistaisin kello 21.

Lue myös: Lapsen kieltäminen ei välttämättä kannata - kokeile toisenlaista kasvatustapaa

Lue myös: Supernanny Jo Frost, 43, puhuu lapsihaaveistaan: "Kannatan adoptiota"

Lue myös: Tiesitkö: Tärkein kysymys, joka jokaisen vanhemman tulisi kysyä lapseltaan ruokailun aikana

Kilpailut

Uusimmat