Lapsen kieltäminen ei välttämättä kannata - kokeile toisenlaista kasvatustapaa

28.05.2014 14:30 - Heli Thoren

Se, että opettaa lapselle tekojen seuraukset, voi kasvatusasiantuntijan mukaan olla avain hyvään oppimiseen ja lapsi-vanhempi-suhteeseen.

Ei on sana, joka raikaa usein monen lapsiperheen kotona. Tai toisinaan vanhemman hermot ovat koetuksella teinin kanssa, joka ei jaksa siivota sotkujaan. Sen sijaan, että vanhempi keskittyy kieltämiseen tai negatiivisen energian kasvattamiseen, tekojen seurauksien opettaminen voi olla kannattavampaa.

Kasvatusasiantuntija Shevali Tsabary kannustaa näyttämään lapselle, että kaikilla teoilla on seuraukset. Videolla hän käyttää esimerkkinä lasta, joka ei lukuisien kehotusten jälkeenkään muista sammuttaa valoja kotonaan, vaan jättää ne aina lähtiessään palaamaan. Tsabary kehottaa irrottamaan lamput valaisimista, jolloin valoa ei enää ole saatavilla. Asiantuntijan mukaan tämä opettaa lasta paljon paremmin kuin se, että asiasta ajautuu mäkättämään jälleen kerran.

- Ei ole mitään niin tehokasta kasvatustapaa, kuin näyttää lapselle luonnolliset seuraukset hänen teoistaan, Tsabary kannustaa.

Oprah Winfrey haastatteli asiantuntijaa, joka selvensi metodiaan videolla lisää. Katso se täällä.


Lähde: Huffington Post

Kilpailut

Uusimmat