Kuva: Emmi Moilanen

Pikku G kertoo millaisen jäljen julkisuudessa kasvaminen jätti: 'Osaan nyt lukea ihmisiä paremmin'

29.03.2019 15:45 - Emmi Moilanen

Räppäri oli 15-vuotias ponnahtaessaan koko kansan tietoisuuteen ja teini-idoliksi.

Hiljattain uuden Mitä sulle jää -kappaleen julkaissut rap-artisti Pikku G, eli Henri Vähäkainu, kertoo Voice.fi-sivuston haastattelussa, että inspiraatio kappaleeseen lähti "eletystä elämästä ja läpikäydyistä parisuhdesotkuista."

Kappaleen kertosäkeen laulaa artisti Ilta, joka toi biisin mukanaan lauseen "mitä sulle jää."

- Tuli heti olo, että tuo on juuri se kulma, josta haluan puhua tämän asian. Usein jos olet tilanteessa, että parisuhde rikkoontuu tai jokin asia viedään sinulta pois, se tuntuu pahalta, mutta siitä voi kokea sellaisen uudelleensyntymisen ja voimaantumisen.

Vuonna 2017 comebackin tehnyt artisti ponnahti suursuosioon alunperin kuusitoista vuotta sitten Räjähdysvaara-albumin ilmestyttyä. Tuolloin 15-vuotias Pikku G vietti suuren osan teinivuosistaan julkisuuden valokeilan keskipisteessä. Mies kertoo, että suursuosiolla on ollut myös kääntöpuolensa.

- Se esittäytyi pitkään varauksellisuutena ja vaikeutena kohdata uusia ihmisiä sekä luottaa heihin. Koska silloin en todellakaan tiennyt, että mikä on kenenkin agenda.

Mies kertoo, että osaa nykyisin 32-vuotiaana lukea ihmisiä paremmin ja uusien tuttavuuksien kohtaaminen on huomattavasti helpompaa.

- Suhtaudun niin, että annan ihmisille mahdollisuuden ja sitten aika nopeasti selviää, jos siinä on väärät tarkoitusperät.

Julkisuuden pyörityksessä mies joutui miettimään myös tekemisiään hieman tarkemmin kuin ihan tavallinen teini.

- Ura antoi aika toisenlaisen nuoruuden kuin ilman sitä. Monessa asiassa joutui tekemään kompromisseja ja monia asioita ei pystynyt tekemään ihan aikataulusyistä.

- Tietysti kaikkia kiinnosti koko ajan, että mitä minä teen, niin sitä piti vähän tarkemmin miettiä.

(Juttu jatkuu kuvan alla.)

(kuva: Emmi Moilanen)

Julkisuus seurasi myös tauolle

Vaikka mies ei pitkälle tauolle jäätyään julkaissut yli kymmeneen vuoteen uutta musiikkia Pikku G -artistinimellä, hän ei jäänyt laakereilleen lepäämään. Musiikkiuran lisäksi miestä työllistää tätä nykyä myös oma teknologiayritys.

- Opiskelin ammatin siinä välissä ja muutin jenkkeihin hetkeksi. Julkisuusstatus oli siinä hetkessä vähän taakka, kun sulla ei olekaan enää mitään asiaa, mistä haluaisit julkisuudessa puhua. Ihmisiä silti kiinnostaa kaikki mitä teet.

- Se oli jotenkin aika paha. Oli terapeuttista olla ulkomailla, koska siellä pystyi olla niin, ettei kukaan tunne.

Myös uusi sukupolvi löytänyt keikoille

Pikku G kertoo, että suomenkielisten kappaleiden myötä myös "uusi sukupolvi" on löytänyt niin uudet biisit kuin vanhankin tuotannon. Nuoremman sukupolven lisäksi keikoilla näkyy ne Pikku G -fanit, jotka ovat olleet 2000-luvun alkupuolella lapsia tai nuoria.

- Mageeta, että on joitakin faneja, jotka ovat olleet keikoilla jo silloin ja tulevat katsomaan keikkoja myös nyt. Yleisössä on nyt lisäksi heitä, jotka eivät aikanaan ole päässeet katsomaan keikkaa.

Pikku G arvelee tämän olevan juuri yksi niistä syistä, minkä takia mies on saanut vähintään kerran vuodessa pyyntöjä, että ”voisitko tehdä yhden keikan jossain.”

- Mitä pidempään vuosia kului, sitä vahvemmin sanoin, että ei. Se on sitä aikaa ja nyt on uudet kuviot. Kunnes sitten jotain tapahtui ja nyt se taas tuntuu oikealta.

- Tuli jotenkin uudenlainen rakastuminen musiikkiin ja sen tekemiseen. On etuoikeus, että saan tehdä tätä vielä.

Voit kuunnella Pikku G:n ja Iltan uuden Mitä sulle jää -kappaleen alta.

 Lue myös: Pikku G mahdollisista fanituotteistaan - kaksi varteenotettavaa vaihtoehtoa

Lue myös: Keikkamatkan kommellus sai Pikku G:n lähes paniikkiin – unohtui huoltoaseman hyllyjen väliin!

Kilpailut

Uusimmat