Kuva: Mikko Räsänen

Radiotähdet antoivat äänensä uutuusanimaatioon - katso, miten miehet suoriutuivat

10.04.2019 18:00 - Henna Koste / henna.koste@bauermedia.fi

Radio Novalta tutut Esko Eerikäinen ja Aki Linnanahde antoivat äänensä Ihmeiden puisto -elokuvan hahmoille.

Tämän viikon perjantaina ensi-iltansa saa koko perheen elokuva Ihmeiden puisto. Suomenkielisinä ääninä kuullaan muun muassa laulaja Anna Abreuta. Myös radioaalloilta tuttuja ääniä Esko Eerikäistä ja Aki Linnanahdetta kuullaan animaatiossa.

Molemmat miehet pyydettiin äänitestiin, jotta kuultiin sopiiko ääni kaavailtuun rooliin. Linnanahde antoi äänensä isälle, Eerikäinen majavalle nimeltä Gus.

- Rooli oli minulle tietyllä tapaa helppokin, kun on itsekin tyttölapsien isä. Pystyin vähän peilaamaan omaa persoonani siihen. Hahmo on hyvin karrikoitu. Meissä on samaa ehkä jonkunlainen hupsuttele ja hassuttelu isinä, Linnanahde pohtii.

Aiemmin radiotähteä on kuultu aiemminkin dubbaajana, kun hän esitti Tuomas Enbusken kanssa kinastelevaa vartijaparia. Nyt rooli oli kuitenkin isompi.

- Jännittää todella paljon, mitä tästä tykätään. Se on haastavaa, kun juoksee aikakoodit. Kaikki pitää pystyä ilmentämään siihen aikaan. Tyttäreni tunnisti kyllä heti ääneni, kun soitin hänelle klipin,

Mies on avoin vastaaville työtilaisuuksille. Ammattilaisen ohjauksesta on ollut miehen mukaan varmasti hyötyä myös radiotyössä.

- Olisi hauska joskus, jos olisi sopivasti kinastelevien vanhempien roolit. Olisi kiva tehdä se Kuukan Minnan kanssa. Se olisi luonnerooli molemmille, Linnanahde haaveilee.

"Tunneskaala vaihtui jatkuvasti"

Eerikäinen kuvailee hahmoaan fiiliksen nostattajaksi ja ylienergiseksi.

- Luulin, että tämä on tosi helppoa, mutta kyllä se oli aika vaativaa. Moodiin pääseminen oli aika hankalaa. Tunneskaala vaihtui jatkuvasti: välillä hahmo oli innoissaan, välillä surullinen ja välillä piti jodlata. Oli todella tarkkaa hommaa, Eerikäinen kertoo.

Studiossa mies oli yksin ilman vastanäyttelijää.

- Se oli helpompaa niin. Yhden replan sanominen saattoi vaatia monta kymmentä ottoa. Telkkarissa se näyttää niin helpolta. Niinhän sen pitääkin näyttää helpolta, Eerikäinen sanoo.

Lopputulokseen hän tyytyväinen. Tänään miehet pääsevät näkemään työnsä tuloksen kokonaan ennakkonäytöksessä.

Lue myös: Anna Abreu mukana uudessa animaatiossa - katso pätkä elokuvasta

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat