Kuva: AOP

Julkkikset, jotka rikkoivat pahasti pukeutumiskoodia Met Galassa - katso kuvat

06.05.2019 11:45 - Iiro Myllymäki

Met Gala -juhlassa on joka vuosi oma pukeutumisteemansa.

Julkkismaailman kerma kokoontuu tänään maanantaina New Yorkin Metropolitan Museum of Art -museoon juhlistamaan vuosittaista MET-gaalaa. Gaala on yksi vuoden odotetuimpia punaisen maton tilaisuuksia, ja siellä on totuttu näkemään rohkeitakin tyylillisiä irtiottoja.

MET-gaalalla kerätään rahaa museolle, ja sillä juhlistetaan museon Costume Institute -osiota ja etenkin sen milläkin hetkellä tuoreinta kokoelmaa. Gaalalla onkin joka vuosi oma teemansa, jonka mukaan vieraiden odotetaan pukeutuvan. Tämän vuoden teema on ”Camp: Notes on Fashion”, eli punaisella matolla nähtäneen liioittelevia ja hauskoja, camp-henkisiä tyylejä.

Joka vuosi on kuitenkin niitäkin, jotka eivät pukukoodia noudata. Who What Wear -sivustolla on listattu viime vuosina gaalassa nähtyjä julkkiksia, jotka ovat viis veisanneet kyseisen vuoden teemasta. Katso listaus alta.

Mary-Kate ja Ashley Olsen eivät vuonna 2016 noudattaneet Met Galan Manus x Machina -teemaa, jolla tutkittiin muodin ja teknologian suhdetta.

(kuva: AOP)

Jennifer Lopez valitsi vuonna 2017 juhla-asukseen klassisen kauniin Valentinon mekon sen sijaan että olisi noudattanut kyseisen vuoden Rei Kawakubo/Comme des Garçons -teemaa.

(kuva: AOP)

Samana vuonna Serena Williams jätti pukukoodin huomiotta ja sonnustautui Versacen mekkoon. Nainen odotti tuolloin ensimmäistä lastaan.

(kuva: AOP)

Viime vuonna Cindy Crawford säväytti seksikkäässä punaisessa mekossa. Teemaan tämä ei oikein sopinut, sillä Heavenly Bodies: Fashion and the Catholic Imagination -teema keskittyi uskonnon inspiroimiin vaatteisiin.

(kuva: AOP)

Samaten viime vuonna Kylie Jenner jätti uskonnollisen teeman huomiotta ja sonnustautui sen sijaan Alexander Wangin mustaan luomukseen.

(kuva: AOP)

Kendall Jenner pukeutui Calvin Kleiniin vuoden 2015 gaalassa, jonka teemana oli kiinalainen muoti.

(kuva: AOP)

Lue myös: Turha odottaa kutsua - julkkikset, jotka ovat saaneet porttikiellon muotigaalaan

Lue myös: Demi Lovato lyttää muotigaalan täysin - "Kokemus oli niin kamala, että halusin paeta"

Lähteet: Who What Wear, Vogue

Kilpailut

Uusimmat