Kuva: Andres Putting

Kreikan euroviisukaunotar sai Darudelta tukea vaikeana hetkenä - "Hän on mieletön"

14.05.2019 15:30 - Iiro Myllymäki

Kreikan viisuedustaja Katerine Duska kilpailee samassa semifinaalissa Suomen kanssa. Naista on veikattu oman semifinaalinsa voittajaksi.

Tänään tiistaina Suomi kohtaa useita kovia vastuksia, kun Eurovision laulukilpailun ensimmäinen semifinaali käydään Israelin Tel Avivissa. Darude ja Sebastian Rejman hamuavat finaalipaikkaa Look Away -kappaleellaan, joka kuullaan semifinaalissa kolmantena.

Suomelle on povattu liki varmaa ulos jäämistä finaalista. Sen sijaan Kreikka on tällä hetkellä vedonlyöjien veikkaus semifinaalin voittajaksi. Kreikkaa edustaa kreikkalais-kanadalainen laulaja-lauluntekijä Katerine Duska, 29. Naisen kilpailukappale on sielukas pophelmi Better Love, jonka feminiiniseen esitykseen on haettu inspiraatiota renessanssimaalauksista. Toiveikkuudessaan Kreikan esitys muodostaa liki täydellisen vastaparin maailmantuskaa uhkuvalle Suomen esitykselle.

Katerine Duska kertoo Voice.fi:n haastattelussa, että hän on päässyt viettämään aikaa Suomen edustajien kanssa paitsi nyt Tel Avivissa, myös ennen varsinaista viisumatkaa. Monet eri maiden edustajat markkinoivat kappalettaan kilpailua edeltävissä euroviisukonserteissa, ja Darude ja Sebastian osallistuivat näistä jokaiseen kolmeen. Katerine Duska oli mukana Amsterdamissa ja Madridissa.

- Darude ja Sebastian ovat yksiä suosikki-ihmisistäni Euroviisuissa. He ovat niin cooleja ja kivoja. Darude on mieletön ja Sebastian hulvattoman hauska, Duska sanoo.

(kuva: Andres Putting)

Katerine Duska ei ole vielä koskaan käynyt Suomessa eikä ole tavannut monia suomalaisia. Hänelle on kuitenkin jäänyt erittäin hyvä kuva niistä suomalaisista, joita hän on tavannut.

- Tykkään teidän temperamentistanne. Mielestäni olette hyvin ulospäinsuuntautuneita, Duska sanoo.

Nainen yllättyykin kuullessaan, että suomalaiset itse pitävät itseään melko varautuneena ja sisäänpäinkääntyneenä kansana. Hänen mukaansa ainakin Darude ja Sebastian ovat kaikkea muuta kuin introvertteja.

Darudelta rohkaisua

Katerine Duska oli kipeänä esiintyessään Amsterdamin Eurovision in Concert -tapahtumassa eikä näin ollen pystynyt kunnolla esittelemään laajaa äänialaansa ja persoonallista ääntään. Naisen ääntä on verrattu muun muassa Amy Winehouseen ja Annie Lennoxiin.

Amsterdamin-konsertissa oli tuhansia euroviisufaneja, joille kyseinen konsertti oli ensikosketus Katerine Duskan live-esiintymiseen. Naista harmitti, että hän ei pystynyt antamaan parastaan, mutta onneksi lohduttaja oli lähellä.

- Minulla oli todella huono ilta. Darude tuki minua todella paljon. Hän on hyvin kiltti. Yllätyin siitä, miten rohkaiseva hän oli minua kohtaan. Tuollaista tukea ei usein saa, Duska kehuu.

Naisen mielestä artistien pitäisi tukea aina toisiaan, sillä kaikilla on omat hyvät ja huonot hetkensä. Duska on iloinen siitä, että tämän vuoden euroviisujoukossa monet kilpailijat tukevat täysillä toisiaan.

- En odottanut löytäväni täältä näin monta tyyppiä, jotka aidosti eivät ole kilpailuhenkisiä. Me kaikki haluamme toki voittaa, mutta en havaitse, että meidän välillä olisi aggressiivista, ilkeää kilpailua, Duska sanoo.

Lue myös: Kolumni: Näin Daruden viisuesityksen ennakkoon - tällaiset ovat mahdollisuutemme päästä finaaliin

Lue myös: Daruden viisushow pistettiin täysin uusiksi ikävän syyn takia - "Se harmitti meitä aika rajusti"

Kilpailut

Uusimmat