Kuva: AOP

Kohuelokuvassa 15-minuuttinen, aito suuseksikohtaus - näyttelijät olivat vastahakoisia

27.05.2019 18:45 - Iiro Myllymäki / iiro.myllymaki@bauermedia.fi

Ranskalaiselokuvan ohjaajaa syytetään epäeettisestä toiminnasta seksikohtauksen kuvaamisessa.

Cannesin elokuvajuhlilla sai ensi-iltansa ranskalaiselokuva Mektoub, My Love: Intermezzo. Elokuva on noussut otsikoihin kyseenalaisista syistä, sillä lehtitietojen mukaan elokuvan ohjaaja Abdellatif Kechiche painosti näyttelijöitään harrastamaan suuseksiä kameroiden edessä.

Elokuva pitää sisällään liki 15-minuuttisen kohtauksen, jossa Shaïn Boumédinen esittämä Amin antaa suuseksiä Ophélie Baun esittämälle Ophélie-hahmolle. Indie Wire uutisoi, että kohtausta ei ole lavastettu, toisin kuin elokuvien seksikohtausten osalta tapana on.

Abdellatif Kechiche (kuva: AOP)

Elokuvan tuotantoa lähellä oleva lähde on kertonut Midi Libre -lehdelle, että näyttelijät eivät olleet halukkaita toteuttamaan kohtausta ohjaaja Abdellatif Kechichen toiveiden mukaan. Ranskankielisen lehden jutusta on julkaistu englanniksi käännetty pätkä Twitterissä.

”Kechiche ehdottomasti halusi simuloimattoman seksikohtauksen, mutta näyttelijät eivät halunneet tehdä sitä. Hän kuitenkin jatkoi yrittämistään, ja ajan myötä ja alkoholin kulutuksen seurauksena hän onnistui saamaan, mitä halusi”, lehdessä kirjoitetaan.

Tiedot asettavat elokuvan kuvaamisen etiikan hyvin kyseenalaiseen valoon. Aiemmin Kechiche on ohjannut muun muassa Adelen elämä -elokuvan, joka voitti Cannesissa Kultainen palmu -palkinnon vuonna 2013. Kaksi tuon elokuvan näyttelijää valitti jälkikäteen kuvausolojen ikävyydestä. Viime syksynä nuori, nimettömänä pysynyt naisnäyttelijä syytti Kechicheä seksuaalisesta ahdistelusta ja vei asian poliisin tietoon.

Miehen tuoreen elokuvan ongelmista kielii se, että pääosanesittäjä ja suuseksikohtauksen toinen osapuoli Ophélie Bau jätti saapumatta Cannesissa elokuvan lehdistötilaisuuteen ja näyttelijöiden kuvaustilaisuuteen.

Mektoub, My Love: Intermezzo -elokuva on saanut surkean vastaanoton kriitikoilta. Arvosteluja yhteen kokoavalla Metacritic-sivustolla elokuvan keskiarvoarvio on 12 pistettä sadasta. Kuvauseettisten ongelmien lisäksi 3,5-tuntista elokuvaa on kritisoitu ylipitkäksi, ja sen ylenpalttista peppujen kuvaamista on pidetty turhana.

Lue myös: Kevin Spaceyn ahdinko syvenee - uutuusleffa tuotti avauspäivänä vain vähän yli 100 euroa

Lue myös: Syke-tähti kertoo, miten #MeToo-kampanja muutti suomalaisen elokuva-alan: "Se näkyy konkreettisesti"

Lähde: Indie Wire

Kilpailut

Uusimmat