Kuva: AOP

MTV: Löikö Mörkö sisään? -hitin tekijä kertoo kappaleen synnystä: "Lähipiirin hassuttelubiisi"

28.05.2019 09:15 - Reija Saarinen / reija.saarinen@bauermedia.fi

Löikö Mörkö sisään? on yksi tämän kevään ja kesän suurista hiteistä.

Sunnuntaina päättyneiden jääkiekon MM-kisojen siivittämänä syntyi myös eräs kappale, joka on raikunut Suomen turuilla ja toreilla etenkin sunnuntaisen finaalin jälkeen. Tuolloin Suomi onnistui finaalissa kukistamaan Kanadan lukemin 3-1 ja voitti kolmannen kerran himoitun maailmanmestaruuden.

Löikö Mörkö sisään? -kappaleen sanoitus Antero Mertarannan lausahduksesta. Pituutta biisillä on alle minuutti. Vaikka biisissä sama lause toistuu uudelleen ja uudelleen, on se tällä hetkellä kerännyt jo yli miljoona kuuntelukertaa.

Kappaleen tehnyt Dj Ilg eli Olli Hartonen vieraili tänään MTV:n Huomenta Suomi -ohjelmassa kertomassa siitä, miten kappale sai alkunsa.

- Kappale syntyi Ruotsi-ottelun jälkeen. Torstaina oli se peli, perjantaina keikkabussissa ajattelin bändin porukalle ja omalle lähipiirille tehdä tällaisen hassuttelubiisin. Sitten se alkoi vähän elämään omaa elämäänsä, hän kertoo haastattelussa.

Hartonen on siis ammattimuusikko, joka keikkailee tällä hetkellä Arttu Wiskarin bändissä. Ja juuri Wiskaria on myös kiittäminen siitä, että kappale alkoi lopulta elää omaa elämäänsä.

- Sitten kun biisi ladattiin nettiin, niin Arttu kysy multa, että haittaako, jos jaan tämän 40 000 ihmiselle. Ajattelin, että toki. Siinä vaiheessa, kun C More jakoi sen Twitterissä, niin olin että huh. Pian sitten tulikin soitto, että saako laittaa lähetykseen.

- Eli iso kiitos Wiskarille. Hienoa, että ympärillä on ihmisiä, jotka haluaa auttaa puskemaan hommaa loppuun asti.

Koko haastattelun pääset katsomaan alta.

Lue myös: Marko "Mörkö" Anttila ei anna lempinimen häiritä: "Kaikki otetaan vastaan"

Lue myös: Miten on, saako Marko "Mörkö" Anttila patsaan kotikuntaansa? Kunnanjohtaja vastaa

Kilpailut

Uusimmat