Kuva: Emmi Moilanen

Äidin kuolema seuraa Jesse Kaikurantaa päivittäin: "Olen 10 vuoden ajan nähnyt joka yö unta äidistä"

28.05.2019 20:15 - Iiro Myllymäki

Jesse Kaikuranta pelkää kuolemaa, mutta äidistä nähdyt unet lieventävät tätä pelkoa.

Laulaja Jesse Kaikuranta, 37, on kolmen vuoden tauon jälkeen julkaissut uutta musiikkia. Miehen Et kuollut vieläkään -kappale jatkaa aiempien julkaisujen linjaa isojen tunteiden maalailulla. Kappaleella on optimistinen sanoma.

- Vaikka tapahtuisi asioita, jotka eivät ole positiivisia, se positiivinen puoli niissä on, että niihin ei kuole ja on edelleen elossa. Kappale on minulle muistutus tästä. Kaikki järjestyy aina lopulta, Kaikuranta luonnehtii Voice.fi:n haastattelussa.

Jesse Kaikuranta on elämänsä aikana selvinnyt monista haasteista. Mies on kertonut tulleensa rajusti koulukiusatuksi. Kymmenen vuotta sitten hänen äitinsä menehtyi.

Viimeisimpänä Jesse Kaikuranta on pyristellyt eroon työuupumuksesta, joka aiheutui hänen laulajanuransa alkuvuosien kiivaasta työtahdista. Vuonna 2012 Kaikuranta nousi suomalaisten tietoisuuteen Voice of Finland -ohjelman ensimmäisellä kaudella. Vaikka voittoa ei tullutkaan, mies sai levytyssopimuksen ja julkaisi ensimmäiseltä levyltään liudan radiohittejä. Suosio johti kiivaaseen levytys- ja keikkailutahtiin, mikä lopulta kävi liian raskaaksi miehelle. Nyt akut on ladattu ja Kaikuranta on valmis astumaan takaisin julkisuuteen.

Kuuntele alta, miten Jesse Kaikuranta kuvailee eroa hänen artistiminänsä ja yksityisminänsä välillä.

Kuolemanpelko piinaa öisin

Äidin kuolema oli Jesse Kaikurannalle raskas paikka.

- Olimme äidin kanssa todella läheisiä. Suru väistyy, mutta ikävä ei häviä koskaan. Se on päivittäistä, Kaikuranta sanoo.

Äidin kuolema seuraa Kaikurantaa joka päivä, mutta myös joka yö.

- Olen näiden kymmenen vuoden ajan nähnyt joka yö unta äidistäni. Uni on aina erilainen, mutta niissä äiti tulee aina kertomaan, ettei olekaan kuollut.

Unet eivät ole ahdistavia, päinvastoin. Jesse Kaikuranta on tulkinnut unet niin, että hänen äitinsä tulee niissä lohduttamaan häntä ja sanomaan, että ei ole mitään hätää.

- Ja että hän pitää minusta huolta edelleen, vaikkei olekaan enää täällä, Kaikuranta sanoo.

Jesse Kaikurannan musiikissa tunteet ovat suuria. Yksityiselämässään hän ei kuitenkaan ole jatkuvasti sydän vereslihalla tunteiden riepoteltavana. Pikemminkin hänen olemuksestaan huokuu rauhallisuus ja se, miten sinut hän on itsensä kanssa. Hän kuitenkin myöntää, että välillä elämän suuret kysymykset ottavat hänestä vallan ja hän pyörittelee niitä päässään tuntikaupalla. Mies kertoo pelkäävänsä kuolemaa. Äidistä kertovat unet ovat omalta osaltaan lievittäneet tätä pelkoa.

- En pelkää, sattuuko kuolema. Pelkään sitä, mitä sen jälkeen tapahtuu ja tapahtuuko mitään vai jääkö kuoleman jälkeen vain tyhjyyteen leijumaan. Tästä saatan kokea suuriakin pelkoja, Kaikuranta sanoo.

Kuoleman lisäksi Kaikuranta pohtii eksistentiaalisia kysymyksiä. Miksi olemme täällä? Mikä on kaiken tarkoitus?

Jesse Kaikuranta ei ole päässyt pohdinnoissaan mihinkään lopputulokseen siitä, mitä hän uskoo kuoleman jälkeen tapahtuvan.

- Sehän siinä juuri pelottaakin. En löydä siihen vastausta, koska siihen ei oikein ole mitään vastausta. Saatan kokea unettomuutta, kun mietin näitä asioita. Saatan pyöriä valveilla monta tuntia, koska olen niin syvällä siinä pelossa, Kaikuranta kertoo.

Lue myös: Jesse Kaikuranta hävisi julkisuudesta kolme vuotta sitten - mietti monesti, ettei enää palaisi

Lue myös: Jesse Kaikuranta on joutunut kokemaan vakavaa koulukiusaamista - "Se oli jatkuvaa"

Kilpailut

Uusimmat