Kuva: AOP

Kim Kardashian jälleen myrskyn silmässä - nyt tähteä syytetään kulttuurisesta omimisesta

01.07.2019 17:15 - Milena Raappana

Kim Kardashian aikoo kutsua alusvaatemallistoaan nimellä Kimono ja tehdä siitä tavaramerkkinsä.

Päivitys 2.7. klo 10:49: Kim Kardashian on päättänyt luopua Kimono-nimestä.

Tosi-tv-tähti ilmoitti sosiaalisen median tileillään, että vaihtaa alusvaatemallistonsa nimen. Sanojensa mukaan hän kuunteleen, kasvaa ja oppii jatkuvasta ja arvostaa erilaisia näkökulmia ihmisiltä. Hän harkitsee uutta nimeä tarkkaan ja julkistaa sen pian.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Kim Kardashian, 38, on ollut vihan kohteena uusien brändiensä kanssa. Ensin ihmiset hermostuivat hänen uudesta vartalolle tarkoitetusta meikkivoiteesta. Nyt kohua on herättänyt Kimin alusvaatemallisto, jonka hän on nimennyt Kimonoksi.

Nimi on saanut etenkin japanilaisen kulttuurin edustajat vihaisiksi, sillä Kim ei ole vain halunnut kutsua alusvaatemallistoaan sillä nimellä, vaan myös tehdä siitä tavaramerkkinsä. Kimonot ovat perinteisiä japanilaisia vaatteita, jotka eivät muistuta alkujaankaan Kimin muotoilevia rintaliivejä ja alushousuja.

Sosiaalinen media on täyttynyt kuvista ihmisistä pukeutuneena oikeisiin kimonoihin, ja oheen on kirjoitettu vihaisia viestejä tosi-tv-tähdelle.

"Tämä on #kimono, jota pidin häissäni. Haluaisin Kimin kuvittelevan, miltä hänestä tuntuisi, jos joku kohtelisi hänen hää-, tanssiais- tai kastemekkoaan alusvaatteena. "Kimonot" eivät ole vain vaatteita, vaan symboli, joka herättää arvokkaita muistoja ja tärkeitä tapahtumia elämässä. "KimOhNo."

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

"Wow Kim Kardashian. Kiitos, kun tuhoat japanilaista kulttuuria. Kulttuurini ei ole sinun leikkikalusi. Sinulla ei ole minkäänlaista arvostusta ihmisiä kohtaan, jotka eivät ole perheenjäseniäsi. Etkö olisi voinut 15 vuoden aikana, kun olet kehittänyt tätä projektia, etsiä kulttuurineuvojan? #KimOhNo #kulttuurinenomiminen"

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

"Minä ylläni #KIMONO ja hakama valmistujaisjuhlissani. Olen todella surullinen, että Kim Kardashian on tehnyt Kimonosta tavaramerkkinsä uutta alusvaatemallistoaan varten. #KimOhNo"

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

Kim Kardashian vastasi kritiikkiin The New York Timesissä. Hän sanoi, ettei hänellä ole aikomuksia muuttaa mallistonsa nimeä.

- Minulla on ymmärrystä ja syvää arvostusta kimonon merkittävyyttä kohtaan japanilaisessa kulttuurissa eikä minulla ole suunnitelmissa suunnitella tai julkaista vaatteita, jotka millään tavalla muistuttaisivat tai olisivat epäkunnioittavia perinteistä vaatekappaletta kohtaan. En päättänyt kutsua yritystäni Kimonoksi, jotta voisin erottaa sanan japanilaisesta kulttuurista, vaan kunnioituksena sen kauneudelle ja yksityiskohtaisuudelle. Tavaramerkin kirjaaminen on tapa tunnistautua, joka antaa minulle oikeuden käyttää sanaa alusvaatteissani, mutta ei estä tai rajoita tässä tapauksessa ketään tekemästä kimonoita tai käyttämästä sanaa perinteisen vaaatteen yhteydessä. Brändini on rakennettu kattavasti ja monipuolisesti ja olen todella ylpeä tulevasta.

Lue myös: Kim Kardashianin lomakuva sai netin raivostumaan - ymmärrätkö syyn?

Lue myös: Kim Kardashianin Voguen kansikuvat jakavat mielipiteitä - "Hän näyttää jättikokoiselta tamponilta"

Lähde: Cosmopolitan

Kilpailut

Uusimmat