Kuva: All Over Press

Potkut saanut Simpsonien säveltäjä lataa: 'Minut erotettiin vammaisuuden takia'

06.08.2019 23:15 - Iiro Myllymäki

Alf Clausen on haastanut sarjaa esittävän Fox-tv-kanavan oikeuteen.

Simpsonit-hittianimaatioon 27 vuoden ajan musiikit säveltänyt Alf Clausen, 78, on haastanut sarjaa esittävän Fox-kanavan oikeuteen. Asiasta kirjoittaa muun muassa Variety-lehti. Kanne liittyy siihen, että mies irtisanottiin säveltäjän työstään vuonna 2017. Tuolloin miehelle ilmoitettiin syyksi se, että ohjelma halusi ottaa toisenlaisen musiikillisen suunnan.

Clausen ei kuitenkaan usko tähän selitykseen.

Tämä väite on valheellinen tekosyy. Sen sijaan laiton irtisanominen johtuu asianomistajan havaitusta vammaisuudesta ja iästä”, kanteessa kirjoitetaan.

Kanteessa ei tämän enempää määritellä, millaisesta vammaisuudesta on kyse.

Alf Clausen (kuva: AOP)

Alf Clausenin musiikkia ehdittiin kuulla yli 560 jaksossa, ja miehen musiikki poiki yhteensä 23 Emmy-ehdokkuutta. Clausen voitti kahdesti, vuosina 1997 ja 1998. Simpsonien tunnusmusiikkia hän ei ole säveltänyt, vaan siitä vastaa Danny Elfman.

Alf Clausenin irtisanomisen jälkeen Simpsoneissa musiikkivastuun otti musiikkituotantoyhtiö Bleeding Fingers Music, jonka perustajia ovat Russell Emanuel, Hans Zimmer ja Steve Kofsky. Kanteessa kirjoitetaan, että Clausenin seuraaja Simpsonien säveltäjänä on "huomattavasti nuorempi, hänelle maksetaan vähemmän eikä hän ole vammainen".

Lue myös: Simpsonien alkutunnarista tehtiin ahdistava venäläisversio - katso hehkutettu video

Lue myös: Rokkitähdet, jotka ovat vierailleet Simpsoneissa - tunnistatko kaikki?

Lähde: Variety

Kilpailut

Uusimmat