Kuva: Youtube

Tänään tv:ssä: Tieteisleffa, jonka pääroolin Matt Damon sai vasta, kun kaksi räppäriä kieltäytyi

18.08.2019 07:15 - Iiro Myllymäki

Elysium-leffan pääroolia tarjottiin ensin muun muassa Eminemille.

Elysium-tieteiselokuvassa eletään vuotta 2154, jolloin Maa on pahoin saastunut ja turmeltunut ja rikas eliitti asustelee Maata kiertävällä Elysium-avaruusasemalla. Matt Damonin esittämä Max pyrkii pääsemään Elysium-asemalle jouduttuaan onnettomuuteen työpaikallaan ja etsiessään parannuskeinoa. Samalla mies päätyy vastatusten Elysiumin turvallisuuspäällikön kanssa ja alkaa kamppailla paitsi oman elämänsä, myös miljoonien muiden elämien puolesta. Elysium sai ensi-iltansa vuonna 2013.

Elokuvalla oli mielenkiintoinen roolitusprosessi. Vaikka Matt Damon on yksi Hollywoodin eturivin näyttelijöitä, hän oli vasta kolmas vaihtoehto päärooliin. Aivan ensimmäisenä ohjaaja Neill Blomkamp halusi rooliin eteläafrikkalaisen räppärin Ninjan, joka vaikuttaa Die Antwoord -yhtyeessä. Kun mies kieltäytyi, ohjaaja lähestyi räpin supertähteä Eminemiä roolitarjouksella. Hänkin kieltäytyi.

Ninja on tullut tunnetuksi Suomessakin esiintyneestä Die Antwoord -yhtyeestä. (kuva: AOP)

Eminem on yksi kaikkien aikojen menestyneimmistä räppäreistä. (kuva: AOP)

Matt Damon vakuutti haastatteluissa, että häntä ei haitannut päätyä rooliin vasta kahden henkilön kieltäydyttyä.

- Varmaan 75 prosentissa projekteissani joku muu on saanut tarjouksen ensin. Se on vain alan henki. Uskon, että sitä päätyy niihin rooleihin, mihin on tarkoituskin päätyä. Lopulta oikea näyttelijä saa roolin. Itse en koskaan kysynyt Neilliltä roolituksesta. Sain tietää Eminemistä, kun luin siitä jostain, Damon sanoi tuolloin MTV:lle.

Voit katsoa Elysium-elokuvan trailerin alta. Jos se ei näy alla, klikkaa tästä.

Elysium
Nelonen
21.00

Lue myös: Matt Damon puhui seksuaalisesta häirinnästä - #metoo-kampanjan käynnistäjä tyrmäsi heti

Lähteet: MTV, Rotten Tomatoes

Kilpailut

Uusimmat