Kuva: AOP

MS-tautia sairastava näyttelijätähti rajuista hoidoista: "Teet suunnitelman kuolemasi varalle"

18.10.2019 20:15 - Milena Raappana

Näyttelijä Selma Blair varautui kuolemaan rajujen hoitojen alkaessa.

Näyttelijätähti Selma Blair, 47, on kertonut avoimesti elämästään MS-taudin kanssa niin sosiaalisessa mediassa kuin median haastatteluissa. Hän osallistui tällä viikolla Timen järjestämään tapahtumaan ja paneelikeskusteluun, jossa hän avasi enemmän hoitomuotoja, joita hän on saanut sairautensa takia. 

Selmaa on hoidettu muun muassa kemoterapian avulla, joka oli aluksi tähdelle vastenmielinen ajatus. Lääkärit varoittelivat hoidon vaikutuksista, mutta näyttelijällä ei ollut juurikaan muita vaihtoehtoja. 

Jos päivitys ei näy, voit katsoa sen täältä.

- Sairauden muuntimet eivät tuohon aikaan toimineet minulla ja olin kuntoni heikkeni nopeammin kuin minusta oli sopivaa. Minulla ei ollut mitään aikomuksia tehdä sitä. Ajattelin, etten tuhoa sitä, mitä kehostani on jäljellä. Miksi pistäisin tuota kauhee myrkkyä, kemoterapiaa, itseeni? Minulla ei ole syöpää. Mutta minulla ei ollut juurikaa vaihtoehtoja jäljellä, Selma kertoi paneelikeskustelussa. 

Jos päivitys ei näy, voit katsoa sen täältä.

- Minua varoitettiin. Tavalleen teet suunnitelman kuolemasi varalla ja kerroin pojalleni tekeväni niin ja hän sanoi, että haluaisi tuhkata minut. Sain kemoterapiaa enemmän kuin syöpäpotilaat yleensä saavat, koska se melkein tappaa sinut. Ja kantasolut antavat sinun elää sellaisen kemoterapia määrän kanssa. Kemoterapia on MS-taudin parantaja, jos se toimii, Selma jatkoi. 

Näyttelijä, joka ei aikaisemmin ole puhunut kemoterapiasta juurikaan mediassa, sanoi edelleen toipuvansa rankoista hoidoista. MS-tauti eli multippeliskleroosi on parantuman keskushermoston sairaus, joka rappeuttaa liikunta- ja toimintakykyä.

Lue myös: Näyttelijä Selma Blair ajoi päänsä kaljuksi sairauden vuoksi - pelkää menettävänsä kulmakarvatkin

Lue myös: MS-tautia sairastavan näyttelijätähden pakarakuva jakoi mielipiteitä: 'Alat menettää järkesi'

Lähteet: Women's Health, Duodecim Terveyskirjasto

Kilpailut

Uusimmat