Kuva: YouTube

Tänään tv:ssä: Kotimainen draama lestadiolaistytöistä, jotka karkaavat vapauden perässä Helsinkiin

06.11.2019 07:15 - Emmi Moilanen

Kielletty hedelmä -elokuva on kuvattu Helsingin lisäksi myös Limigassa ja Kempeleessä.

Kielletty hedelmä on elokuva kahdesta tytöstä, jotka ovat eläneet koko elämänsä maaseudun rauhassa. Uskonnollisissa perheissä varttuneet Raakel (Marjut Maristo) ja Maria (Amanda Pilke) lähtevät kesäiseen pääkaupunkiin, vapauden ja uusien kokemuksien houkuttelemana.

Kun Maria päättää karata Helsinkiin, hieman vastahakoinen Raakel lähetetään mukaan esiliinaksi – seurakunnan pyynnöstä. Elokuva onkin kasvutarina nuorten naisten elämänvalinnoista; tasapainoilusta uskonnollisuuden ja nuoruuden vapauden sekä houkutusten välillä.

Dome Karukosken ohjaamaa ja Aleksi Bradyn käsikirjoittamaa elokuvaa on kuvattu Helsingin lisäksi myös Pohjois-Pohjanmaalla Limingassa ja Kempeleessä. Elokuva oli ehdolla vuoden 2010 parhaimmaksi elokuvaksi ja Pilke palkittiin roolisuorituksestaan parhaan naissivuosan Jussi-patsaalla.

Elokuvan muissa rooleissa nähdään liuta suomalaisia eturivin tähtiä kuten Joel Mäkinen, Jarkko Niemi, Olavi Uusivirta, Timo Tikka, Jani Volanen, Tapio Liinoja, Jouko Puolanto ja Jarkko Nyman.

Voit katsoa Kielletty hedelmä -elokuvan trailerin alta.

Kielletty hedelmä (12)

TV2

Klo 21.00

Lue myös: Teinien seurustelusta yllättävä tutkimustulos - jos ei seurustele, on onnellisempi

Kilpailut

Uusimmat