Kuva: AOP

Anna Abreun keikkapukeutumiselle ilkuttiin netissä, nyt nainen vastaa: "Olin vain superfiiliksissä"

19.11.2019 09:15 - Iiro Myllymäki / iiro.myllymaki@bauermedia.fi

Anna Abreu haluaa tehdä eettisiä ja ekologisesti kestäviä valintoja keikkapukeutumisessaan. Siksi hän käyttää samoja asuja useaan otteeseen.

Anna Abreu, 29, on artisti, joka kiinnittää paljon huomiota myös visuaalisuuteen. Tämä heijastuu muun muassa hänen keikkapukeutumiseensa. Viime kesänä naisen keikkavaatteissa toistuivat esimerkiksi puvuntakit, shortsit sekä keskivartaloa paljastavat topit ja paidat. Abreu kertoo Voice.fi:n haastattelussa, että hän valitsee itse keikkavaatteensa, joita hän ja hänen stylistinsä löytävät milloin mistäkin.

Abreu on halunnut kiinnittää huomiota ekologisuuteen miettiessään keikkapukeutumistaan.

- Olen yrittänyt välttää sitä, että ostaisin sikana kaikkea. Haluan olla eettisempi vaatevalinnoissani, Abreu kertoo.

Tämä näkyy siinä, että Abreu pitää samoja asuja useammalla keikalla.

- Artistilla on nykyään jopa velvollisuus näyttää esimerkkiä. Haluan näyttää, että joka keikalla ei tarvitse olla eri kledjuja, vaan niitä voi käyttää uudelleen ja se on täysin ok, Abreu sanoo.

Anna Abreu laskeskelee, että vuonna 2018 hän pärjäsi kesän ja syksyn keikoilla vain parilla kolmella eri puvulla. Tästä nainen sai ihmettelevää palautetta sosiaalisessa mediassa. Abreu ei kritiikistä harmistunut, päinvastoin.

- Olin vain superfiiliksissä siitä, että jengi huomasi asian.

Anna Abreu on huomannut, että nykyään suomalaisartistit ovat alkaneet entistä enemmän toimia juuri näin keikkavaatetuksensa suhteen.

- Muistan, että jossain vaiheessa kaikilla artisteilla oli joka keikalla eri vaatteet. Nyt JVG vetää samoilla kledjuilla koko kesärundin, Abreu kuvailee muutosta.

(kuva: Lauri Kujanpää)

Abreu miettii pukeutumistaan eettiseltä kannalta myös toisesta näkövinkkelistä. Abreu kertoo Sadun sunnuntaivieras -podcastissa, että hän ei halua käyttää aitoja turkiksia. Haastatteluun hän saapui keinonahasta valmistetussa kokovartalohaalarissa.

- Se tapa, millä turkikset on tehty, ei sovi eettisiin arvoihini, Abreu sanoo Satu Kotosen haastattelussa. 

Abreu julkaisi uuden, pitkään kypsytellyn albumin perjantaina. Voit lukea tästä jutusta, miten nainen itse kuvailee albuminsa teemoja.

Lue myös: Anna Abreun kipeä suhdehistoria kuuluu uudella levyllä - "Uskalsin olla avoimesti oma itseni"

Lue myös: Anna Abreun julkaisema pätkä musiikkivideosta järkytti osaa faneista: "V*ttu, että pelästyin"

Kilpailut

Uusimmat