Kuva: AOP

Sam Smithiä lyötiin pukeutumisen takia - traumaattisella tilanteella kauaskantoiset seuraukset

20.11.2019 19:45 - Iiro Myllymäki / iiro.myllymaki@bauermedia.fi

Sam Smith joutui väkivallan kohteeksi 19-vuotiaana, kun hän pukeutui feminiinisesti.

Brittilaulaja Sam Smith, 27, kertoi aiemmin tänä vuonna julkisuudessa olevansa sukupuoli-identiteetiltään ei-binäärinen. Tämä tarkoittaa, että hän ei identifioi itseään mieheksi tai naiseksi, ja englannin kielessä hän haluaa itsestään käytettävän sukupuolineutraaleja pronomineja they ja them.

Smith on nyt kertonut Out-lehden haastattelussa traumaattisesta tilanteesta, johon hän joutui 19-vuotiaana ennen kuin hänen musiikkiuransa oli lähtenyt lentoon. Hän kertoo, että hänellä oli tuolloin tapana pukeutua feminiinisesti ja käyttää meikkiä, ja tämä johti hänet jopa väkivallan uhriksi.

- Eräs mies löi minua, ja sen jälkeen aloin pukeutua hillitymmin. Sitten musiikkiurani lähti kunnolla käyntiin, ja koin, että minusta tuntuu mukavammalta ja turvallisemmalta puskea itseäni maskuliiniseen tyyliin, ja tämä auttoi, Smith kertoo.

Kerrottuaan todellisesta sukupuoli-identiteetistään Sam Smith on pukeutunut vapautuneemmin, ja hän on esimerkiksi käyttänyt korkokenkiä ja meikannut. Tämä on herättänyt monenlaisia reaktioita esimerkiksi sosiaalisessa mediassa.

- Olen onnellisempi ja enemmän sinut itseni kanssa, kun käytän feminiinisempiä vaatteita, minkä kanssa teen kokeiluja nyt enemmän ja enemmän. Luulin, että teeskentely aiheuttaisi vähemmän kipua kuin aitona oleminen. Olen kuitenkin mieluummin oma itseni, vaikka se altistaisikin minut häirinnälle, Smith sanoo.

Lue myös: Supertähti Sam Smith harkitsee sukupuolenkorjausta - "En ole mies enkä nainen"

Lue myös: Laulaja Sam Smith paljasti faneille kärsivänsä kiusallisesta vaivasta - "Näytät merirosvolta"

Lähde: Popcrush

Kilpailut

Uusimmat