Kuva: AOP

Samu Haber myöntää kokeilleensa huumeita: "Olen kertonut tämän poliisille"

16.01.2020 18:50 - Lauri Kujanpää / lauri.kujanpaa@bauermedia.fi

Haberia syytetään huumausainerikkomuksesta.

Uutisoimme aikaisemmin tänään, että muusikko Samu Haberia, 43, syytetään huumausainerikoksesta. Asia on vahvistettu Iltalehdelle Helsingin käräjäoikeudesta. Miestä syytetään perusmuotoisesta huumausainerikoksesta, josta voidaan tuomita sakkoja tai maksimissaan kaksi vuotta vankeutta.

Nyt Haber on myöntänyt Instagram-sivullaan, että on kokeillut huumeita ja kertonut asiasta myös poliisille.

"Sain tänään tietooni, että minua epäillään huumausainerikoksesta. En ole sellaiseen syyllistynyt. Olin kesällä 2019 eräillä jatkoilla ja myönnän siellä käyttäneeni vähäisen määrän huumausaineita, joita minulle ilmaiseksi tarjottiin. En siis edes ostanut mitään. Olen kertonut tämän myös poliisille viime vuonna", Haber kirjoittaa ja jatkaa:

"Huumeiden käyttö on rike ja se on väärin. Siitä kuuluukin saada sakkorangaistus. Oikeudessa nyt käsiteltävän suuremman vyyhdin kanssa, johon nimeni on liitetty, minulla ei ole mitään tekemistä."

Lopuksi Haber pyytää vielä anteeksi eri tahoilta ja sanoo, että asiaa tullaan puimaan oikeudessa kevään aikana.

"Olen ollut todella typerä ja huumeiden käyttöä ei voi mitenkään puolustella. Otan tästä opikseni. Pyydän anteeksi käytöstäni läheisiltäni, bändiltä ja yhteistyökumppaneiltani sekä kaikilta, jotka mahdollisesti pitävät minua jonkinlaisena esikuvanaan. Asiaa tullaan puimaan oikeudessa kevään aikana, joten en tule kommentoimaan asiaa tässä vaiheessa tämän enempää."

Julkaisun näet alta tai tästä.

Lue myös: Samu Haberilta koskettava päivitys Sunrise Avenuen lopettamisesta: "Olen surullinen ja väsynyt"

Lue myös: IL: Samu Haberille syyte huumausainerikoksesta - "En liity tähän vyyhtiin mitenkään"

Kilpailut

Uusimmat