Kuva: Sub

Tänään tv:ssä: Rasistiseksikin syytetty Sinkkuelämää-leffa - päätähti ymmärtää kritiikin

01.03.2020 07:15 - Iiro Myllymäki

Sinkkuelämää 2 -elokuvan juoni sijoittuu pitkälti Abu Dhabiin.

HBO:n suosikkisarja Sinkkuelämää on poikinut kaksi elokuvaa vuosina 2008 ja 2010. Molemmat elokuvat ovat löytäneet yleisönsä, mutta kriitikoiden suosioon ne eivät ole päässeet. Etenkin Sinkkuelämää 2 -elokuva sai ilmestyessään todelliset murska-arviot.

Kritiikkejä yhteen kokoavalla Rotten Tomatoes -sivustolla on laskettu, että vain 16 prosenttia leffan saamista arvioista on ollut positiivisia. Elokuvaa kritisoitiin muun muassa ylipitkäksi, ja monet pitivät elokuvan juonta köykäisenä.

Elokuvassa naisnelikko Carrie, Samantha, Miranda ja Charlotte matkustaa Abu Dhabiin, missä Samanthan ex-kumppani kuvaa elokuvaa. Abu Dhabiin sijoittuva juonikuvio joutui kritiikin kohteeksi Yhdistyneiden arabiemiirikuntien ihmisoikeusrikkomusten ja naisten aseman polkemisen vuoksi. Kritiikkiä ei lieventänyt se, että todellisuudessa elokuva kuvattiin Marokossa.

Monissa kritiikeissä elokuvaa kutsuttiin suoranaisen rasistiseksi ja muslimivastaiseksi. Monet katsoivat elokuvan vahvistavan vanhentuneita stereotypioita. Naisnelikko muun muassa naureskelee elokuvassa naisten käyttämille kasvohunnuille.

Elokuvan päätähti Sarah Jessica Parker vastasi elokuvan saamaan kritiikkiin ymmärtävästi vuosia elokuvan julkaisun jälkeen.

- Ymmärrän sen [kritiikin Abu Dhabi -juonikuviosta]. Näen, missä elokuva epäonnistui eikä minulle ole ongelma myöntää sitä julkisesti, Sarah Jessica Parker sanoi.

Voit katsoa elokuvan trailerin alta. Jos se ei näy alla, klikkaa tästä.

Sex and the City - Sinkkuelämää 2
Ava
21.00

Lue myös: Sarah Jessica Parker paljastaa yllättävän teorian Sinkkuelämää-sarjasta - oletko kuullut aiemmin?

Lue myös: Sinkkuelämää-sarjan 10 erikoisinta asua listattiin - vieläkö muistat?

Lähteet: Rotten Tomatoes, New York Post, Vanity Fair

Kilpailut

Uusimmat