Kuva: Shutterstock

Porvoon poliisiampuminen järkytti kollegoita: "Ei se turha pyyntö ole, että isi tuu töistä kotiin"

04.03.2020 07:15 - Milena Raappana

Tänään tv:ssä Poliisit-sarjassa Porvoon hirvittävä tapaus pysäyttää oululaiset konstaapelit.

Poliisit-sarjan tuoreella tuotantokaudella nähdään niin veikeitä hetkiä virkavallan parissa kuin surullisiakin tapahtumia. Yksi niistä on Porvoon ammuskelu, jossa kahta poliisia haavoitettiin teollisuusalueella ampuma-aseilla. 

Tänään tv:ssä nähdään, miten elokuun lopulla tapahtunut hirvittävä uutinen pysäytti oululaisen poliisikaksikko Sauli Ylikuljun ja Kalle Luukkosen, jotka olivat yöllä partioimassa. Tieto kollegoiden kohtalosta sai parivaljakon pohtimaan poliisin työn vaarallisuutta.

- Kyllähän näitä asioita aina sillä tavalla ajattelee, että kun on perhettä ja puolisoa, tuttuja ja sukulaisia, että jos iltapalalta puhelin pirahtaa ja isi hälytetään töihin, niin kyllähän murrosikäiset seuraa Ilta-Sanomia ja Iltalehteä, Ylikulju kuvailee. 

- Joskus on ollut sellainen tilanne, että on itse ollut jossakin talon kulmalla (poliisi)koirien kanssa täydessä varustuksessa ja puhelin pilpattaa taskussa, niin saattaa tulla viestiä, että "miten menee?" ja joskus on joutunut vastaamaan. Vaikka se toiminta on siinä ehkä vähän kärsinytkin, mutta tietää, että siellä toinen valvoo kotona, kun miettii, että vieläkö siellä on tilanne päällä. Että ei sitä voi olla huomioimattakaan. Ei se turha pyyntö ole, kun meillä aina nuorimmaiset sanoo, että "isi tuu töistä kotiin", hän jatkaa.

Luukkonen myöntää, että helposti tulee luvattua läheisille olevansa töissä turvassa, vaikka totuus olisikin toinen. 

- Ehkä tällaiset tapahtumat saa ajattelemaan, pystyykö sitä aina toteuttamaan, Luukkonen pohtii antamaansa lupausta. 

Porvoon poliisiammuskelusta vangittiin epäiltyinä Richard ja Raymond Granholm

Poliisit 2020

20:00

Nelonen

Lue myös: Poliisin somepäivitys suklaasta sai aikaan kiivan väittelyn: 'Vihdoin monstereille tehdään jotain'

Kilpailut

Uusimmat