Kuva: TV2

Tänään tv:ssä: Karu todellisuus murskaa pumpuliunelmat - puuvillakuivaamossa kolkuttaa myös omatunto

10.03.2020 07:15 - Emmi Moilanen

Verta, hikeä ja t-paitoja on realitysarja, jossa perehdytään pikamuodin valmistusprosessiin ja sen vaikutuksiin.

TV2-kanavalla nähtävä Verta, hikeä ja t-paitoja -sarja pureutuu pikamuotiin ja siihen, millaisen jäljen nopea sekä kertakäyttöinen muoti jättää jälkeensä. Myanmarissa pikamuodin synnystä ottavat selvää Maiju Voutilainen, Joona Puhakka, Sandra Hagelstam ja Veikko Seppälä.

Tämän illan jaksossa nelikko suuntaa puuvillakuivaamoon, jossa heille selviää, mitä raaka-aineelle tapahtuu sen poimimisen jälkeen. Vaikka aluksi pehmoinen pumpuli aiheuttaa ihastusta, pian työn raskas luonne paljastuu.

- Kun nähtiin tuo kauhea kasa puuvillaa, ehkä me aikuiset ihmiset innostuttiin siitä pikkuisen, Puhakka aloittaa.

- Ensinnäkin oli tosi ihanaa, kun pääsi sukeltamaan sinne pumpuliin. Luulen, että minulla lähti vähän lapasesta, kun minusta se oli niin kivaa ja sitä pumpulia oli kaikkialla, Hagelstam jatkaa.

Alkuinnostus muuttuu kuitenkin pian hikiseksi työnteoksi, eikä ”nootiltakaan” vältytä.

- Tuli aika nopeasti palautetta, että ehkä vähän väärä asenne tähän, kun muut ihmiset seisovat vieressä ja odottavat, että me kuitenkin teemme töitä, Hagelstam kuvailee nöyrästi.

Nelikolle selviää toden teolla myös se, mitä kova ja fyysinen työ sekä kuumuus voivat yhdessä aiheuttaa. Lisäksi illan jaksossa nähdään, kuinka vaatteen valmistusprosessin myötä omantunnon tuskat heräävät.

Verta, hikeä ja t-paitoja

TV2

Klo 21:00

Lue myös: Suomalaistähdet selvittävät uudessa realityssa, mitä paljastuu halvan vaatteen nurjalta puolelta

Kilpailut

Uusimmat