Kuva: Youtube

Viime vuoden huonoin elokuva on valittu - voittaja tuskin yllättää

17.03.2020 15:15 - Roy Kokkonen / roy.kokkonen@bauermedia.fi

Golden Raspberry -palkintoja on jaettu vuoden huonoimmille elokuville jo vuodesta 1981. Tällä kertaa vuoden huonoimmaksi elokuvaksi nimettiin Cats.

Golden Raspberry - eli Razzie-palkinnot on jälleen jaettu. Suomeksi palkinto kääntyy Kultaiseksi vadelmaksi, ja se jaetaan vuosittain huonoimmille elokuville ja näyttelijöille. Tänä vuonna palkintogaalaa ei koronaviruksen takia voitu järjestää, mutta palkinnot pystyttiin kuitenkin jakamaan.

Täystyrmäyksen saanut ja lipputuloissa flopannut Andrew Lloyd Webberin ikonisesta musikaalista sovitettu elokuvaversio Cats puhdisti pöydän. Se palkittiin kuudessa eri kategoriassa.

Elokuvan ohjaaja Tom Hooper, 47, nousee täten harvojen ohjaajien joukkoon, jotka ovat saaneet sekä Oscar- että Razzie-palkinnon. Cats voitti huonoimman elokuvan, huonoimman sovitetun käsikirjoituksen ja ohjauksen palkinnot. Lisäksi se sai "huonoimman yhdistelmän" palkinnon kaikista valkokankaalla nähdyistä kissa-ihmissekoituksista.

Catsissa näytelleet James Corden, 41, ja Rebel Wilson, 40, saivat huonoimman mies- ja naissivuosan palkinnot. 

Huonoimpana jatko-osana palkittiin Rambo: Last Blood. Se palkittiin myös holtittomasta välinpitämättömyydestä ihmiselämää ja julkista omaisuutta kohtaan. 

Huonoimpana miesnäyttelijänä palkittiin John Travolta, 66, elokuvista The Fanatic sekä Trading Paint, ja huonoimpana naisnäyttelijänä Hilary Duff, 32, roolisuorituksestaan elokuvassa The Haunting of Sharon Tate.

Golden Raspberry -palkintoja on jaettu vuodesta 1981. Itse pysti on filmikelan päälle liimattu golfpallon kokoinen, spraymaalilla kullanväriseksi maalattu muovivadelma. 

Katso Catsin traileri alta tai täältä:

Lue myös: Cats-elokuvasta tulossa megaluokan floppi - jopa Charlien enkelit jää kakkoseksi

Lähde: Rotten Tomatoes

Kilpailut

Uusimmat