Kuva: AOP

Dua Lipa heitteli seteleitä strippiklubilla ja some kuohahti - nainen päätyi jämerään ratkaisuun

01.04.2020 17:15 - Iiro Myllymäki / iiro.myllymaki@bauermedia.fi

Poptähti lopetti Twitterin käytön kokonaan suojellakseen mielenterveyttään.

Brittiläispoppari Dua Lipa, 24, on avautunut musiikkialan seksismistä ja naisartistien toimien syynäämisestä tuoreessa haastattelussa. Nainen joutui aiemmin tänä vuonna kritiikin kohteeksi, kun hänet kuvattiin strippiklubilla yhdessä artistikollegoiden Lizzon, Rosalían ja Lil Nas X:n kanssa. Porukka juhlisti Grammy-gaalan jatkoja klubilla, ja Lizzon somessa jakamalla videolla nähtiin, miten Dua Lipa tiputtelee seteleitä vähäpukeisen naisen päälle ja laittaa osan seteleistä naisen alushousuihin.

Nettikriitikot kommentoivat, että Dua Lipan käytös oli antifeminististä ja naisia halventavaa. Twitterissä alkoi levitä Dua Lipan tuomitseva hashtag #DuaLipaIsOverParty. Vastaavanlaiset aihetunnisteet liittyvät popkulttuurin ilmiöön, jossa artisteja ”peruutetaan” heidän kyseenalaiseksi katsottujen toimiensa tai lausuntojensa vuoksi. Ilmiölle on termi ”cancel culture”, ja tähän ilmiöön Dua Lipa on pureutunut tuoreessa The Sunday Timesin haastattelussa. Dua Lipan strippiklubikäynnille toki löytyi puolustajiakin, ja naista kiiteltiin tuen osoituksesta vapaaehtoisesti erotiikka-alan töitä tekeville naisille.

- Artistit ovat ihmisiä. Opimme virheistämme ja pyydämme anteeksi, jos on tarve. Mutta jos seison tekemisieni takana, en kommentoi lainkaan. En koskaan tee mitään ollakseni ilkeä tai halventava. Teen kaiken hyvillä tarkoitusperillä, ja tarpeen tullen pyydän anteeksi toimiani. En voi elää elämääni peläten, että joku ”peruuttaa” minut jostain typerästä syystä, Dua Lipa sanoo.

Dua Lipan mielestä naisartisteja syynätään huomattavasti tarkemmin kuin miesartisteja. Hän myös kokee, että mediassa naisia esineellistetään ulkonäkökeskeisesti sen sijaan, että huomio olisi heidän lahjakkuudessaan.

Lopetti Twitterin käytön

Dua Lipa on lopettanut Twitterin käytön, koska hän katsoi somealustan olevan täynnä negatiivisuutta eikä se tehnyt hyvää hänen mielenterveydelleen.

- Se sai minut lakkaamaan olemasta ylpeä saavutuksistani. Sen sijaan, että olisin kokenut jonkin asian olevan upeaa, koin, että en ansainnut sitä. Meidän täytyy varjella mielenterveyttämme, Lipa sanoo.

Laulaja-lauluntekijä julkaisi juuri toisen studioalbuminsa Future Nostalgia, jonka retroileva diskosoundi on saanut sekä fanit että kriitikot polvilleen. Albumilta löytyvät muun muassa jo aiemmin julkaistut hitit Don’t Start Now ja Physical.

Lue myös: Dua Lipan erikoinen nahka-asu ei jättänyt faneja kylmäksi: "Puhdasta täydellisyyttä!"

Lue myös: Dua Lipa liikuttui kertomastaan ilouutisesta - "Haluan teidän olevan minusta ylpeitä"

Lähteet: Pop Crave, NME, Elle

Uusimmat