Kuva: AOP

Emma Watson täyttää tänään 30 vuotta - katso, miten tähti on muuttunut vuosien varrella

15.04.2020 07:45 - Iiro Myllymäki

Emma Watson on kasvanut tytöstä naiseksi parrasvalojen loisteessa.

Brittinäyttelijä Emma Watson täyttää tänään keskiviikkona 30 vuotta. Hän on ollut parrasvalojen loisteessa suurimman osan elämästään, sillä hän nousi julkisuuteen vain 11-vuotiaana. Watson tuli tunnetuksi Harry Potter -elokuvien neuvokkaana Hermione Grangerina. Ensimmäinen elokuva ilmestyi vuonna 2001 ja viimeinen vuonna 2011.

Rupert Grint, Daniel Radcliffe ja Emma Watson nousivat julkisuuteen vuoden 2001 Harry Potter ja viisasten kivi -elokuvasta. (kuva: AOP)

Emma Watson Harry Potter ja viisasten kivi -elokuvan ensi.illassa (kuva: AOP)

Emma Watson vuonna 2004 Harry Potter ja Azkabanin vanki -elokuvan ensi-illassa (kuva: AOP)

Koska rooli Hermione Grangerina määritti pitkälti nuorukaisen ulkonäköä vuosikymmenen ajan, hänen teini-ikäänsä ei kuulunut radikaaleja tyylikokeiluja. Vuonna 2010 elokuvasarjan kuvausten jälkeen Watson yllätti uudella, särmikkäällä lookillaan.

(kuva: AOP)

- Olen 20-vuotias. En ole enää pikkutyttö. Vietin kymmenen vuotta Harry Potterin parissa, joten minun piti korostaa sen loppumista jotenkin. Tarvitsin suuren muutoksen ja siksi leikkasin hiukseni, Watson kertoi tuolloin.

Emma Watson vuoden 2017 Kaunotar ja hirviö -elokuvassa (kuva: AOP)

Emma Watson ei jäänyt yhden roolin vangiksi, vaan hän on luonut menestyksekkään elokuvauran myös Pottereiden jälkeen. Yksi merkittävä rooli oli Bellen osa Kaunotar ja hirviö -animaation live action -versiossa vuonna 2017, ja nainen näytteli myös viime vuoden ylistetyssä Pikku naisia -elokuvassa. Näyttelijäntöiden lisäksi Watson on nähty myös mallina.

Emma Watson vuonna 2019 Pikku naisia -elokuvan ensi-illassa. (kuva: AOP)

Vuosien saatossa Emma Watsonista on kasvanut merkittävä roolimalli tytöille ja naisille, ja hän onkin kamppaillut näkyvästi sukupuolten tasa-arvon puolesta. Nainen on nähty Yhdistyneiden kansakuntien tasa-arvojärjestö UN Womenin hyvän tahdon lähettiläänä, ja viimeistään hänen puheensa YK:n He For She -kampanjan avaustilaisuudessa osoitti maailmalle, mitä arvoja Watson ajaa.

Lue myös: Koronavirus pitää Emma Watsoninkin kotona - nyt kaunotar jakaa tärkeitä muistutuksia seuraajilleen

Lue myös: Emma Watson kuherteli huhutun poikaystävänsä kanssa - kuka on tummapiirteinen komistus?

Lähde: The List

Kilpailut

Uusimmat