Kuva: AOP

Hakkeriryhmä vuoti Lady Gagan lakidokumentteja nettiin - vaatii asianajofirmalta jäätäviä lunnaita

18.05.2020 18:15 - Milena Raappana

Asianajotoimisto on kieltäytynyt maksamasta lunnasrahoja.

Viime viikolla useita julkisuuden henkilöitä, kuten Madonnaa, Lizzoa ja Nicki Minajia, edustava lakifirma Grubman Shire Meiselas & Sacks myönsi joutuneensa hakkeroinnin kohteeksi. 

Pian tämän jälkeen hakkerointiryhmä vuosi nettiin 2,4 gigatavun verran Lady Gagaan liittyviä lakidokumentteja, sillä Rolling Stonen -julkaisun uutisen mukaan asianajotoimisto ei ollut vastannut heidän 21 miljoonan dollarin eli noin 19,4 miljoonaan euron vaatimukseen varastettujen tiedostojen palauttamiseksi. Sen sijaan Grubman Shire Meiselas & Sacks oli palkannut kyberkiristykseen erikoistuneen ammattilaisen taistelemaan ryhmää ja sen käyttämää kiristysohjelmaa vastaan. 

Paper Magazinen mukaan hakkereiden julkaisemat dokumentit käsittelivät Lady Gagan ja hänen tuottajiensa, yhteistyökumppaneidensa ja kiertuetyöntekijöidensä kanssa tekemiä sopimuksia, luottamuksellisia tietoja ja lomakkeita artistin yhteyksistä taiteilija Jeff Kooniin

Pian dokumenttien vuotamisen jälkeen ryhmä teki "tiedotteen", jossa se vaati lakifirmalta 42 miljoonaa dollaria eli lähes 39 miljoonaa euroa palauttaakseen loput hallussaan olevat dokumentit. He myös väittivät saaneensa käsiinsä tiedostoja, jotka käsittelevät presidentti Donald Trumpia. Asianajotoimisto on kuitenkin sanonut, ettei se ole tekemisissä Yhdysvaltain presidentin kanssa. 

Grubman Shire Meiselas & Sacks on kieltäytynyt maksamasta lunnasvaatimuksia, jotka pitäisi toimittaa tämän viikon torstaihin mennessä. 

"Olemme olleet yhteydessä asiantuntijoiden ja FBI:hin, joiden mukaan neuvottelu tai lunnaiden maksaminen terroristeille on liittovaltion rikoslain vastaista. Vaikka jättiläismäiset lunnaat maksettaisiin, usein rikolliset joka tapauksessa vuotavat dokumentit", yrityksen edustaja sanoi tiedotteessa. 

Paper Magazinen mukaan hakkerit ovat aikaisemmin jo vuotaneet tietoja, jotka koskevat Lizzon ja Madonnan kiertueita ja Christina Aguileraa käsitteleviä dokumentteja. 

Lue myös: Hakkerit kaappasivat Playboy-tähden sometilit - vuotivat alastonkuvia miljoonille faneille

Lue myös: Demi Lovaton alastonkuvat vuotivat nettiin - myös sometili kaapattiin

Lähteet: Rolling Stone, Paper Magazine

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat