Kuva: Senja Rapila

Sami Hedberg yllättyi itsekin yhdestä Masked Singer -laulusuorituksestaan: "Iso haaste"

19.05.2020 16:15 - Iiro Myllymäki / iiro.myllymaki@bauermedia.fi

Koomikko toi laulunlahjansa esiin muun muassa Con Te Partirò -klassikon esittäessään.

Huippusuositussa Masked Singer Suomi -ohjelmassa voittajaksi kruunattiin koomikko ja näyttelijä Sami Hedberg, 39. Mies paljastui naamion takaa viimeisenä ja näin ollen voitti finaalissa niin ikään nähdyt Erika Vikmanin ja Ilkka Alangon.

Leijona-hahmon takaa paljastunut Hedberg kertoo Iskelmän Iltapäivä -ohjelman Satu Kotoselle, että salaisuutta joutui pitämään sisällään pitkään. Mies muistelee, että häntä kysyttiin mukaan ohjelmaan viime kesän lopulla, ja itse kuvaukset saatiin pakettiin loppuvuodesta. Salassapitosopimuksen vuoksi mies ei voinut asiasta juurikaan hiiskua paitsi hyvin pienelle joukolle.

- Äitini, avopuolisoni ja muutama työntekijäni tiesivät. On yhden käden sormilla laskettavissa, ketkä tiesivät, Hedberg kertoo Iskelmälle.

Joissain tilanteissa salaisuuden paljastuminen oli lähellä.

- Meinasi se sieltä täältä lipsahtaa, mutta kyllä se pysyi salassa.

Edes kilpailijajoukko ei tiennyt, keitä muita maskien takana on.

Laulutaito yllätti monet

Sami Hedbergin paljastuessa monet ihmettelivät miehen laulutaitoja. Musiikki on aina ollut miehen sydäntä lähellä, ja joskus se on ajanut jopa koomikon hommien edelle.

- Tämä oli hyvä väylä päästä tekemään musiikkia anonyymisti. Olen suurimmaksi osaksi tehnyt uraa koomikkona, joten ihmiset laittavat minut aika nopeasti vain show- ja viihdekategoriaan. Tämä oli hieno tapa päästä tekemään musiikkia kunnolla ja vetää tunteella nuo biisit, Hedberg sanoo.

Mies sanoo itsekin jopa yllättyneensä siitä, miten hyvin hän onnistui Andrea Bocellin Con Te Partirò -kappaleen esittämisessä. Italiankielinen kappale ei ole sieltä helpoimmasta päästä. Hedberg halusi olla tarkka paitsi melodiasta, myös oikeaoppisesta lausumisesta ja äänenpainoista.

- Otin sen isona haasteena. Täytyy sanoa, että yllätyin siitä itsekin, Hedberg myöntää.

Jos video ei näy alla, klikkaa tästä.

Masked Singer -formaattiin kuuluu se, että televisiolähetyksessä kuultavat lauluesitykset on nauhoitettu etukäteen studiossa. Maskit saattaisivat vaikuttaa livelaulantaan paljonkin, ja etukäteisnauhoituksilla minimoidaan riskit kiireisessä kuvausaikataulussa. Ohjelman tuotannosta on kerrottu Me Naisille, että etukäteisnauhoitukset on tehty mahdollisimman ”livemäisesti” pääsääntöisesti yhdellä otolla eikä lauluraitoihin ole tehty merkittäviä muokkauksia.

Laulutaidoillaan yllättänyt Sami Hedberg uskoo, että ohjelma poikii hänelle jotain jatkoa musiikin saralla, mutta vielä hän ei tiedä, mitä se on.

Lue myös: Moni yllättyi Sami Hedbergin laulutaidoista - muistatko Elastisen kanssa tehdyn yhteiskappaleen?

Lue myös: Nyt selvisi, miksi Masked Singerin Heinäseiväs oli niin vaikea tunnistaa – huomasitko?

Lähde: Me Naiset

Voice.fi, Iskelmä ja Radio Nova kuuluvat Bauer Mediaan.

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat