Kuva: AOP

Lana Del Rey valtaisan somekohun keskellä, rasismisyytöksiä satelee: "Painu helvettiin!"

22.05.2020 13:15 - Ella Haura

Artisti purki turhautumistaan musiikkialan kaksinaismoralismia kohtaan Instagramissa.

Artisti Lana Del Rey, 34, julkaisi hiljattain Instagram-tilillään kohua aiheuttaneen tekstin, joka sai osan faneista raivostumaan. Del Rey avautuu julkaisussaan siitä, että hänen sanoitustensa aiheita arvostellaan. Tähti kertoo muun muassa saaneensa kritiikkiä, joka väittää hänen kaunistelevan naisten kokemaa hyväksikäyttöä.

Del Rey pyrkii selittämään musiikkialan kaksinaismoralismia viittaamalla useisiin eturivin naisartisteihin. 

"Doja Cat, Ariana Grande, Camila Cabello, Cardi B, Kehlani, Beyoncé ja Nicki Minaj laulavat seksistä, alastomuudesta ja pettämisestä. Voisinko minäkin siis saada nyt laulaa rahaa vastaan tanssimisesta tai siitä, miten voi tuntea olonsa kauniiksi rakastaessaan, vaikka suhde ei olisi täydellinen - tai ihan mistä vain ilman, että minua tuomitaan tai syytetään hyväksikäytön kaunistelemisesta? [...] Olen vain ollut rehellinen omista kokemuksistani, ja monet naiset todella joutuvat hyväksikäytön uhreiksi", Del Rey kirjoittaa.

Nainen kirjoittaa, että viimeinkin naiset saavat laulaa monenlaisista aiheista, joten hänen mielestään on "säälittävää", että hänen lyriikoitaan on arvosteltu niin kärkkäästi. Lana Del Rey kohtasi suurta kritiikkiä kappaleidensa aiheista etenkin uransa alussa.

Nainen on aiemmin sanonut, ettei feminismi kiinnosta häntä, ja hän nostaa teeman esiin uudessa kirjoituksessaan.

"Teen yhden asian selväksi, en ole olematta feministi. Feminismissä kuitenkin pitää olla tilaa minun kaltaisilleni ja minun näköisilleni naisille", Del Rey kirjoittaa ja kertoo olevansa nainen, jota vastaan hyökätään hänen autenttisuutensa ja herkkyytensä vuoksi. Hän myös kokee, että sekä naiset että miehet ovat yrittäneet viedä häneltä pois hänen oman äänensä.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Tekstistä oltiin sosiaalisessa mediassa montaa mieltä. Osa somekansasta pöyristyi Del Reyn sanoista ja syytti naista muun muassa rasismista. 

"Kuinka kehtaat työntää toisia naisia alas ja nostaa itsesi jalustalle!?"

"Kirjoitus on huono ja rasistinen. Miksi hän mainitsee enimmäkseen tummaihoisia naisia?!"

"Tarkoituksesi ei ehkä ollut kuulostaa rasistilta, mutta kuulostat silti".

"Syytät yleisöä siitä, että musiikistasi ei pidetä!"

"Painu helvettiin!"

Osa käyttäjistä näki tekstin positiivisemmassa valossa ja tyrmäsi rasismiväitteet.

"Ariana on valkoinen. Miksi sekoitatte rasismin tähän?"

"Rakastan sinua Lana!"

Artisti kommentoi julkaisuaan Instagramissa kohun syntymisen jälkeen ja otti kantaa saamiinsa syytöksiin.

"Tiedän, että tykkäätte vääristellä asioita, mutta rakastan näitä naisia, joiden nimet mainitsin. He kuuluvat lempiartisteihini. Älkää enää ikinä väittäkö minua rasistiksi, sillä se on paskapuhetta!"

Amerikkalaisartisti tunnetaan indie pop -tyylisestä musiikistaan ja melankolisista sanoituksistaan. Vuonna 2011 suuren yleisön suosioon noussut Del Rey on yksi nykyajan kiistellyimmistä artisteista, sillä naista pidetään sekä voimaannuttavana esimerkkinä että myrkyllisten ihmissuhteiden ihannoijana. Nainen kertoi vuonna 2014 Faded-julkaisulle, että hän on aina ollut epätavallinen hahmo ja muuttuva sielu.

Pääset katsomaan artistin Ride-kappaleen kritiikkiä herättäneen musiikkivideon alta. Jos video ei näy, voit katsoa sen tästä.

Lue myös: Chrissy Teigen iski jäätävän piikin rikkaille ystävilleen - monet kinunneet lahjoituksia naiselta

Lue myös: Miley Cyrusin pikkusisko joutui nuorena nettikiusaamisen uhriksi:' Se oli perheelle kova paikka'

Lue myös: Monen suomalaisen mökillä kyhjöttää laiton kapistus - kuulutko myös tähän joukkoon?

Lähde: Billboard, Faded

Uusimmat