Kuva: YouTube

Avatar 2 -elokuvan kuvausryhmä sai erikoisluvan palata Uuteen-Seelantiin: "Pöyristyttävää"

04.06.2020 08:15 - Roy Kokkonen

Yrittäjät pitävät kuvausryhmän saamaa erikoislupaa epäreiluna. Maahantulo Uuteen-Seelantiin on edelleen pääasiassa kielletty ulkomaalaisilta.

Ohjaaja James Cameron, 65, ja 55-henkinen kuvausryhmä saapui viime viikonloppuna Uuteen-Seelantiin kuvaamaan Avatar-elokuvan jatko-osaa. Kuvausryhmä saapui koronaviruksen sulkemalle saarelle erikoisluvan turvin.

Cameron sai erikoisluvan maahantuloon ministeritasolta. Maan talouden kehittämisestä vastaava ministeri Phil Twyford katsoi kuvausryhmän kuuluvan kategoriaan "muu välttämätön työntekijä".

Kuvausryhmä viettää kaksi viikkoa karanteenissa ennen kuvausten alkua.

Uuden-Seelannin rajat ovat edelleen suljettuna, vaikka maan koulut ja osa työpaikoista ovat auenneet. Uutinen kuvausryhmän saapumisesta maahan on aiheuttanut polemiikkia paikallisten yrittäjien keskuudessa. Suuri osa maan ulkomaisesta työvoimasta joutuu edelleen pysyttelemään maan ulkopuolella.

Paikallisen RNZ-radiokanavan haastattelema maitotilallinen Tom Hargreaves pitää kuvausryhmän erikoislupaa "pöyristyttävänä". Hänen johtavassa asemassa oleva työntekijänsä on jumissa Uruguayssa.

- Kuten moni muukin, hän jäi jumiin yrittäessään tulla takaisin. Hänet käännytettiin rajalla, Hargreaves kertoo.

Uuden-Seelannin maahanmuutto- ja sijoitusyhdistyksen puheenjohtaja June Ranson pitää Cameronin maahantuloa epäreiluna.

- Maahantuloa perusteltiin sillä, että elokuvan kuvaamiseen tarvittiin asiantuntijoita. Kuitenkin täysin sama tilanne on kaikilla muilla uusi-seelantilaisilla yrityksillä. Tässä on kaksoisstandardeja. Tämä on täysin epäreilua ja vahingollista Uuden-Seelannin maineelle, Ranson jyrähtää.

Avatar 2 on tarkoitus ilmestyä joulukuussa 2021.

Lue myös: Titanic-ohjaaja paljasti vihdoin, miksi tappoi Jackin: "Hänen piti kuolla"

Lue myös: Netflixin uusi sci-fi-sarja nousi katsotuimpien joukkoon, faneilta silti moitteita: "Halpa kopio!"

Lähteet: RNZ, Independent

Kilpailut

Uusimmat