Kuva: AOP

Tänään tv:ssä: Coenin veljesten lännenelokuvan pääosaan haki 15 000 - roolin sai 13-vuotias tyttö

14.06.2020 07:15 - Roy Kokkonen

13-vuotias Hailee Steinfeld valittiin pääroolin 15 000 tuhannen hakijan joukosta. Joel ja Ethan Coenin lännenelokuva Kova kuin kivi nousi veljesten tuottoisimmaksi elokuvaksi.

Coenin veljesten käsikirjoittama ja ohjaama lännenelokuva Kova kuin kivi (True Grit) on uudelleenfilmatisointi vuoden 1969 elokuvasta. Kyseinen John Waynen tähdittämä elokuva puolestaan pohjaa Charles Portisin samannimiseen romaaniin.

Vuonna 2010 ensi-iltansa saaneen elokuvan pääosissa nähdään Jeff Bridges, Hailee Steinfeld, Matt Damon ja Josh Brolin. Tarinan keskiössä on 14-vuotias Mattie Ross, joka etsiessään isänsä murhaaja värvää avukseen alkoholisoituneen seriffin.

Mattie Rossin roolia haki 15 000 tyttöä. Heidän joukostaan rooliin valittiin tuolloin vasta 13-vuotias Steinfeld. Kyseessä oli hänen ensimmäinen elokuvaroolinsa.

Ennen kuvausten alkua Ethan Coen sanoi, että elokuva tulee olemaan uskollisempi alkuperäiselle tarinalle kuin vuoden 1969 versio. Elokuvan käsikirjoituksessa on kuitenkin muutamia poikkeamia kirjan tarinaan.

Kun elokuva julkaistiin, se nousi nopeasti Coenin veljesten tuottoisimmaksi elokuvaksi. Kokonaisuudessaan se tuotti 252,3 miljoonaa dollaria, eli noin 221,5 miljoonaa euroa.

Elokuva sai hyvää palautetta kriitikoilta. Kova kuin kivi oli ehdolla jopa kymmenessä eri kategoriassa Oscareissa, mutta ei tullut palkituksi niissä yhdestäkään. Elokuvatietokanta IMDB:ssä se on saanut 7,6 tähteä.

Katso elokuvan traileri alta tai täältä:

Kova kuin kivi
FOX
21:00

Lue myös: Tunnistatko 10 suomalaista elokuvaa vain yhden kuvan perusteella? Testaa nyt!

Lue myös: Suosituimmat leffapahikset listattiin - yllättääkö ykkönen?

Lähde: IMDB

Kilpailut

Uusimmat