Kuva: Shutterstock

Keikkakesän kohtalo arvioidaan uudelleen keskiviikkona - poikkeusolot päättyvät tiistaina

15.06.2020 16:47 - Roy Kokkonen

Kokoontumisrajoitukset ja ravintoloita koskevat rajoitukset jäävät vielä toistaiseksi voimaan. Hallitus punnitsee rajoitustoimia uudelleen keskiviikkona.

Hallitus on päättänyt kumota valmiuslain. Riittäviä edellytyksiä valmiuslain mukaisille toimille ei enää ole. Poikkeusolot päättyvät huomenna 16. kesäkuuta alkaen. Pääministeri Sanna Marin kertoi asiasta tänään maanantaina pidetyssä tiedotustilaisuudessa. 

Valmiuslakia on käytetty muun muassa Uudenmaan eristämiseen, koulujen sulkemiseen ja  kriittisten alojen henkilökunnan työehtoihin. Poikkeusolojen päättyminen ei kuitenkaan tarkoita kaikkien rajoitusten poistumista. Kokoontumisrajoitukset ja esimerkiksi ravintoloita koskevat rajoitukset pysyvät vielä toistaiseksi voimassa, sillä ne perustuvat tartuntatautilakiin. 

Hallitus tulee arvioimaan kaikki suositukset ja rajoitustoimet uudelleen keskiviikkona. Silloin selviää, mikä on yli 500 hengen yleisötapahtumien kohtalo loppukesänä. Tällä hetkellä 50-500 hengen yleisötilaisuudet ovat mahdollisia erityisjärjestelyin.

Keikkakesä on kuitenkin ainakin suurempien tapahtumien, kuten festareiden osalta peruttu

Tiedotustilaisuudessa Marin totesi, että rajoitustoimia voidaan vielä kiristää, mikäli tautitilanne pahenee. Normaalia lainsäädäntöä pyritään kuitenkin vahvistamaan ennen mahdollista toista aaltoa, jotta valmiuslakia ei tarvitsisi ottaa käyttöön uudelleen.

Lue myös: Suomalaiset keikkapaikat järjestävät striimausfestivaalin - mukana huippuesiintyjiä

Lue myös: Iltalehti: Ex-Salkkaritähteä syytetään ryöstön yrityksestä

Lähde: Valtioneuvosto

Kilpailut

Uusimmat