Kuva: Shutterstock

Oscar-gaala siirtyy huhtikuun loppuun - taustalla koronaviruksen aiheuttamat vaikeudet

16.06.2020 08:45 - Roy Kokkonen

Kyseessä on neljäs kerta, kun Oscareita siirretään. Edellisen kerran ratkaisuun päädyttiin 40 vuotta sitten, kun presidentti Ronald Reagania ammuttiin vain tunteja ennen lähetyksen alkua.

Vuoden 2021 Oscar-gaala siirretään koronaviruspandemian aiheuttaman elokuvien tuotantovaikeuksien vuoksi. Gaalan uusi ajankohta on huhtikuun 25. huhtikuuta 2021. Alun perin Oscarit oli tarkoitus jakaa helmikuun 28. päivä.

Myös takaraja ehdokkaaksi pääsemiselle siirtyy vuodenvaihteesta helmikuun 28. päivään. Ehdokkuudet vuoden 2021 gaalaan julkistetaan 15. maaliskuuta.

Yhdysvaltain elokuva-akatemia tiedotti asiasta maanantaina. 

- Toivomme, että päivämäärän siirtäminen tarjoaa elokuvantekijöille joustoa, jonka he tarvitsevat saadakseen elokuvat valmiiksi ja julkaistua, ilman, että heitä rangaistaan asiasta, joka ei ole kenenkään hallinnassa, akatemian puheenjohtaja David Rubin ja toimitusjohtaja Dawn Hudson totesivat lausunnossaan.

Vuoden 2021 tapahtumasta ei ole vielä kerrottu lisätietoja julkisuuteen. Ei ole varmaa, tullaanko tapahtuma järjestämään paikan päällä vai etänä.

Kyseessä on neljäs kerta koko Oscarien historian aikana, kun gaalaa joudutaan siirtämään. Viime kerran gaalaa on siirretty 40 vuotta sitten vuonna 1981, kun presidentti Ronald Reagania ammuttiin. Päätös siirtää palkintogaalaa vuorokaudella tehtiin vain muutamaa tuntia ennen lähetyksen alkua. Oscareita on jaettu vuodesta 1929 lähtien.

Koronaviruspandemia on pitänyt elokuvateatterit suljettuna kevään ajan ympäri maailmaa. Myös lukuisat elokuvatuotannot ovat pysähtyneet kokoontumis- ja matkustusrajoitusten takia.

Lue myös: Parasite-leffan lapsitähti näki Oscar-voittonsa tv:stä ja sekosi täysin - katso reaktiovideo

Lue myös: Billie Eilish tylytti omaa Oscar-gaalan esitystään: "Se oli roskaa"

Lähde: Independent

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat