Kuva: AOP

Myytinmurtajat-tähti Grant Imahara, 49, on kuollut - Adam Savage muistelee ystäväänsä

14.07.2020 08:45 - Roy Kokkonen

Grant Imahara kuoli äkillisesti aivoaneurysmaan maanantaina, kertoo TMZ.

Myytinmurtajat-sarjasta tunnettu erikoistehosteasiantuntija Grant Imahara on kuollut 49-vuotiaana. Hän kuoli maanantaina aivoaneurysman puhkeamiseen, kertoo TMZ.

- Hän oli tärkeä osa Discovery-perhettä ja todella hieno mies. Ajatuksemme ja rukouksemme menevät hänen perheelleen, Discoveryn edustaja kertoi lehdelle.

Terveyskirjaston mukaan aivovaltimon pullistuman eli aivoaneurysman syynä on aivovaltimossa oleva synnynnäisesti heikko kohta. Koska valtimon sisällä on korkea paine, sen seurauksena verisuonen seinämän heikkoon kohtaan syntyy pullistuma eli aneurysma. Pullistuma voi puhjeta ja aiheuttaa aivokalvon alaisen verenvuodon, eli SAV:n.

Imahara tuli Myytinmurtajiin ohjelman kolmannella tuotantokaudella. Hän oli robotiikan ja sähkötekniikan asiantuntija ohjelmassa. 

Imahara oli työskennellyt yhdeksän vuoden ajan erikoistehosteiden parissa muun muassa Tähtien sota -elokuvista tunnetun LucasFilmsin kanssa ennen Myytinmurtajia.  Hän jätti sarjan vuonna 2014.

Myytinmurtajat-juontaja Adam Savage julkaisi tunteellisen päivityksen Imaharan muistoksi.

"Olen neuvoton ja sanaton. Olen ollut Grant Imaharan kanssa osa kahta isoa perhettä viimeisen 22 vuoden aikana. Grant oli todella nerokas insinööri, artisti ja esiintyjä, mutta myös niin antelias, rento ja hellä persoona. Grantin kanssa työskenteleminen oli todella hauskaa. Ikävöin ystävääni", Savage kirjoitti.

Lue myös: Myytinmurtajat-tähti yllättyi: posti toi joululahjan Suomesta!

Lähde: TMZ, Terveyskirjasto

Muokattu 09:10: Lisätty tietoa aivoaneurysmasta, lähteenä Terveyskirjasto.

Kilpailut

Uusimmat