Kuva: Matias Jalmari

Aikuistuva Isac Elliot on kokenut julkisuuden nurjan puolen - ystävä myi puhelinnumeron faneille

17.07.2020 07:45 - Roy Kokkonen / roy.kokkonen@bauermedia.fi

Julkisuuden ikävämmät puolet ovat tulleet tutuksi uransa mukana kasvaneelle Isac Elliotille. Tänään julkaistun singlen lisäksi uusia kappaleita on tulossa kovaa vauhtia, hän kertoo Voice.fi:n haastattelussa.

Toisin kuin suurimmalla osalla 19-vuotiaista, laulaja Isac Elliotilla on takanaan jo seitsemän vuoden ura kotimaisen musiikkikentän huipulla. Haastattelun alkaessa kansainvälistä uraa tekevä laulaja on kuitenkin monelle samanikäiselle tutun ajanvietteen, eli pleikkarin äärellä. Hän kertoo viettäneensä kevään aikana enemmän aikaa kotona. Toteamukseen on helppo samaistua.

Moni voi samaistua myös tänään julkaistun Weekend-singlen kertomaan tarinaan.

- Biisi kertoo siitä, että joku ihminen haluaa sinut vain silloin, kun se on kännissä ja bilettämässä. Tulee aina viikonloppuisin viesti, että hei, oletko yksin himassa, Elliot taustoittaa Voice.fi:n haastattelussa.

Kappaleen taustalla ovat etenkin naispuolisten ystävien kokemukset. Elliotin mukaan kyseessä on tositarina, johon myös miehet, hän itse mukaan lukien, voivat samaistua. Kappaleessa on kuultavissa vaikutteita 80-luvun popmusiikista. Samoja vaikutteita voi laulajan mukaan kuulla myös kevään aikana syntyneissä, toistaiseksi julkaisemattomissa kappaleissa.

- Olemme tämän vuoden puolella kirjoittaneet noin 40 biisiä. Nyt on tultu siihen pisteeseen, että aletaan lastaamaan näitä ulos. Weekendissä on sellainen kasarivibe. Vaikkakaan en hirveästi tiedä kasarista, kun en silloin ollut olemassa, laulaja naurahtaa.

Tuoreella Weekend-biisillä on vaikutteita 80-luvulta. (kuva: Matias Jalmari)

Musiikkia on tehty ulkomailla, aikana, kun sinne pystyi vielä matkustamaan. Elliot kertoo olevansa kova reissaamaan.

- Odotan, että pääsen jälleen tekemään musaa ulkomaille ja näkemään vähän mestoja. Melkein kerran viikossa olin jossain ulkomailla. Ensimmäistä kertaa voin sanoa, että on ikävä lentokoneita. Ja lentokentillä jonottamista, hän nauraa.

Vaikka rajat nyt vähitellen aukeavatkin, pysyttelee laulaja vielä Suomessa. Kotimaa on tullut entistä tutummaksi kevään ja kesän aikana.

- Olen käynyt paljon frendien mökeillä ja ajelemassa ympäri Suomea. Minulle on tullut pikkuhiljaa uusi unelma, että ostaisin oman mökin järven rannalta. Varsinkin nyt, kun aikuistuu, olen tajunnut, että tämä on tosi leija maa, hän kertoo.

Nykyisin poptähti päättää itse, mitä tehdään ja miten tehdään

Niin, aikuistuu. Isac Elliot on nyt 19. Hän aloitti uransa seitsemän vuotta sitten, vasta 11-vuotiaana. Voisi sanoa, että Elliot on kasvanut julkisuudessa. Samalla kun artisti on varttunut, hänen musiikkinsa ja fanikuntansa ovat kasvaneet mukana alati kiihtyvällä vauhdilla.

Instagramissa hänellä on 433 000 seuraajaa. Suomalaisista muusikoista enemmän seuraajia on ainoastaan Yhdysvalloissa Now United -ryhmässä esiintyvällä laulaja-tanssija Joalin Loukamaalla ja Keski-Euroopassa jo pitkään uraa takoneella Samu Haberilla.

Nykyisin musiikin kuuntelijoita profiloidaan tarkasti. Levy-yhtiöt haluavat tietää, tavoittaako musiikki kohdeyleisönsä. Suurin osa Isac Elliotin faneista on ikähaarukassa 18–25. Vain noin alle neljä prosenttia heistä on alle 18-vuotiaita.

- Kun aloittaa nuorena, sitä tekee lapsiuran. Sitten on nuori ja teini. Sama on ollut Robinilla ja Justin Bieberillä. Kun on nuorempi, niin eihän sitä tiedä tai päätä mitään, laulaja toteaa.

Vuosien varrella artisti on ottanut itse vahvemman aseman oman musiikkinsa ja imagonsa suhteen. Nykyisin hän sanoo itse, mitä tehdään ja miten tehdään. Elliot nimittää brändiään omaksi maailmakseen.

- Kaikkihan sitä aina sanoo, että nyt minä teen mitä haluan. Mutta nykyisin joka ikinen juttu, ihan sama oliko se musavideo tai biisi, on minun ideoitani ja visioitani. Ja haluan rakentaa oman maailman sen ympärille, laulaja tähdentää.

(kuva: Matias Jalmari)

Ystävä myi puhelinnumeron faneille

Julkisuuden nurjemmat puolet ovat tulleet myös tutuiksi. Kansainvälistä uraa niittänyt artisti on median tarkan syynin alla. Viime vuonna hän nousi otsikoihin käytettyään kännykkää ajaessaan.

- Ainahan minusta on kirjoitettu kaikkea. Esimerkiksi jos minulla on kännykkä kädessä, kun ajelen, niin se on jokaisessa lehdessä. Olen joutunut miettimään, mitä teen. En pysty pitämään hauskaa samalla tavalla kuin mitä esimerkiksi frendit ovat voineet.

Kaikesta huolimatta perhe ja ystävät ovat olleet tukena kohujen aikana. Artisti on kuitenkin joutunut oppimaan kantapään kautta, että kaikki ystävät eivät ole aitoja.

- Tuntuu, että nuorena olin vähän sinisilmäinen. Luotin ihmisiin. On ollut kavereita ja on ollut tyttöystäviä, jotka ovat tulleet ja menneet. Kaikki eivät olleet ihan persoonan ja luonteen takia mukana, hän paljastaa.

Erityisesti erään läheisen ystävän epärehellisyys kosketti syvästi.

- Voin kertoa, että minulla oli yksi ystävä, joka oli aika läheinen minulle. Tai niin ainakin luulin. Mutta sitten alkoi kuulua juttuja, että hän myy puhelinnumeroani faneille.

- Lisäksi hän käytti julkisuuttani muutenkin hyväksi. Hän yritti päästä jonojen ohi baarien VIP-tiloihin minun nimeni avulla. Kun ihmisestä, josta on tullut todella läheinen, tulee tuollaisia juttuja ilmi ja hän tippuu pois, niin onhan ne aika rankkoja juttuja.

(kuva: Matias Jalmari)

Isac Elliot kääntää kuitenkin sävyn positiiviseen. Hän odottaa tulevaa innolla. Uusia kappaleita on tehty pitkään. Edellinen single julkaistiin vajaa vuosi sitten, sitä ennen taukoa oli jopa puolitoista vuotta. Hän vakuuttaa, että uutta musiikkia tulee nyt kovaa tahtia ulos.

- Levy-yhtiö ja managementti on sanonut, että tämä on se ikä, kun lähdetään puskemaan. Että nyt olen periaatteessa valmis siihen. Ja se on ihan totta. Nyt, kun on 19, niin snaijaa asioista vähän enemmän. Ja nyt kun olen tehnyt tätä seitsemän vuotta, niin koen olevani henkisesti valmis.

Tulevista biiseistä hän kertoo, että tulossa on pääsääntöisesti menevämpiä, mutta myös joitakin herkempiäkin kappaleita. Myös keikkalavoille paluu on suunnitelmissa ensi vuoden puolella.

- Kaikki biisit ovat seuraavalla levelillä, ja siihen on pyritty. Toivottavasti jengi diggaa! Ja jos ei tästä biisistä diggaa, niin onneksi uutta tulee pian lisää, hyväntuulinen artisti naurahtaa.

Kuuntele uusi Weekend-kappale alta:

Lue myös: Fanit rakastuivat Isac Elliotin villiin hiusväriin - katso kuva

Lue myös: Isac Elliot poseeraa kovassa seurassa huippumallin kanssa - toinen superjulkkis rajattu kuvasta

Lue myös: Robin jakoi paidattoman kuvan, Isac Elliot riensi kommentoimaan: "Senkin seksikäs peto"

Voice.fi, Radio Nova ja KISS ovat osa Bauer Mediaa.

Kilpailut

Uusimmat