Kuva: AOP

Yön ritari -elokuvassa on brutaali yksityiskohta - näyttelijä hakattiin oikeasti

25.07.2020 14:15 - Roy Kokkonen

Yön ritari julkaistiin 12 vuotta sitten.

Christopher Nolanin ohjaama Yön ritari sai ensi-iltansa Suomessa päivälleen 12 vuotta sitten. Elokuvassa Christian Balen näyttelemä Batman saa vastaansa Jokerin, jota esitti Heath Ledger. Ledger menehtyi vain kuukausia ennen elokvuan julkaisua, ja hänet palkittiin postuumisti parhaan miessivuosan Oscar-palkinnolla.

Ledgerin roolisuoritusta kehuttiin vuolaasti, ja erityisesti hänen omistautumisensa rooliin on saanut kiitosta. Christian Bale kertoi haastattelussa vuonna 2008 erään karmivan esimerkin siitä, kuinka tosissaan Ledger otti roolinsa.

Kohtauksessa, jossa Batman kuulustelee Jokeria kovakouraisesti, Bale löi Ledgeriä oikeasti. Bale kertoo, että Ledger yllytti häntä lyömään, vaikka hän ehdotti, että kohtaus näyttäisi joka tapauksessa hyvältä vaikka hakkaaminen jätettäisiin vähemmälle.

- Hän paiskoi itseään ympäriinsä ja lavasteiden tiiliseinät olivat lommoilla, kun hän iskeytyi niihin. Hän omistautui täysin, Bale kertoo.

Elokuva oli keskimmäinen osa Nolanin Batman-trilogiassa. Se on jatkoa vuonna 2005 julkaistuun Batman Begins -elokuvalle. Trilogian kolmas osa Yön ritarin paluu julkaistiin vuonna 2012.

Katso elokuvan traileri alta tai täältä:

Lue myös: 70-vuotias Batman? Michael Keaton palaamassa Lepakkomiehen rooliin 30 vuoden jälkeen

Lue myös: Jälleen uusi Jokeri? Tulevasta Batman-trilogiasta käynnistyivät mielenkiintoiset huhut

Lähde: The Hollywood Reporter

Kilpailut

Uusimmat