Kuva: AOP

70-vuotias Batman? Michael Keaton palaamassa Lepakkomiehen rooliin 30 vuoden jälkeen

23.06.2020 17:15 - Roy Kokkonen

Michael Keaton nähtiin viimeksi Lepakkomiehenä Tim Burtonin ohjaamissa Batman-elokuvissa.

Tim Burtonin Batman-elokuvissa lepakkomiestä näytellyt Michael Keaton, 68, on palaamassa rooliin kolmen vuosikymmenen jälkeen. Suunnitelmien mukaan Keaton nähdään yhdessä Ezra Millerin näyttelemän supersankarihahmo Salaman kanssa vuonna 2022 ensi-iltansa saavassa elokuvassa.

Kyse on DC Extended Universe -supersankariuniversumiin sijoittuvasta elokuvasta, jonka keskiössä on Salama. Millerin näyttelemänä salama on nähty aiemmin elokuvissa Batman v Superman: Dawn of Justice, Suicide Squad ja Justice League.  

Mikäli suunnitelma toteutuu, Keaton palaa rooliin 30 vuoden tauon jälkeen. The Wrapin mukaan neuvottelut ovat vielä vasta alkuvaiheessa, eikä Keatonin paluuta rooliin ole vahvistettu.

Vasemmalla Michael Keaton Batmanina, keskellä Jokeria näytellyt Jack Nicholson ja oikealla ohjaaja Tim Burton kahvilla Batmanin (1989) kuvauksissa. (kuva: AOP)

Elokuva sijoittuu eri universumiin

The Wrapin mukaan tuleva elokuva kantaa nimeä The Flash, jonka nimikkohahmo Salama matkustaa ajassa taaksepäin estääkseen äitinsä kuoleman. Seurauksena hän päätyy toiseen universumiin, jossa Keatonin versio Batmanista asuu 30 vuotta vanhempana.

Juoni tulee esittelemään yleisölle alkuperäiset sarjakuvat luoneen DC Comicsin multiverse-konseptin. Kyse on päällekkäisistä universumeista, jotka sijoittuvat DC Comicsin luomaan suurempaan kokonaisuuteen. Multiverse kehitettiin selittämään sarjakuvissa nähdyt osittain päällekkäiset ja ristiriitaiset juonet.

Multiversen avulla samojen hahmojen eri versiot voivat siis esiintyä useissa eri juonissa ja universumeissa. Siksi samanaikaisesti tekeillä oleva Matt Reevesin The Batman, jonka nimikkorooliin on kiinnitetty Robert Pattinson, ei tule vaikuttamaan tähän elokuvaan.

Elokuvan tulee ohjaamaan Andrés Muschietti. The Flashin tuotanto on tarkoitus aloittaa vuonna 2021. 

Ezra Miller Salamana elokuvassa Justice League (2017). (kuva: AOP)

Keatonin Batman oli supersankarielokuvien pioneeri

Michael Keatonin näyttelemä Batman on monelle edelleen se oikea Lepakkomies. Vuonna 1989 ensi-iltansa saanut Tim Burtonin Batman oli kriitikoiden ylistämä ja taloudelinen menestys. 

Elokuva pohjusti tietä tuleville supersankarielokuville, joita sen ilmestymisen jälkeen on julkaistu runsaasti. 

Keaton nähtiin viimeisen kerran Batmanina Burtonin jatko-osaelokuvassa Batman - paluu vuonna 1992. Hän jätti roolin, kun kolmatta elokuvaa suunniteltaessa tuotantoyhtiö Warner päätti vaihtaa ohjaajaa.

Batmanin roolissa on Keatonin jälkeen nähty muun muassa Val Kilmer, Christian Bale ja Ben Affleck. Lisäksi Kevin Conroy on esiintynyt Batmanin ääninäyttelijänä animaatiosarjassa Batman: The Animated Series.

Lue myös: Batman Begins julkaistiin 15 vuotta sitten - elokuva muutti myös James Bondin kohtalon

Lue myös: Jälleen uusi Jokeri? Tulevasta Batman-trilogiasta käynnistyivät mielenkiintoiset huhut

Lue myös: Joker-tähti Joaquin Phoenixia kaavailtiin aivan päinvastaiseen rooliin - tuotantoyhtiö kaatoi idean

Lähteet: The Wrap, Daily Mail

Muokattu 8.2.2021 klo 11:00: Kevin Conroy on ääninäytellyt Batmania. Val Kilmer lisätty Batman-näyttelijöiden listaan.

Kilpailut

Uusimmat